Bolile și afecțiunile pe care le pot mirosi câinii: comunică cu patrupedul tău și vei ieși dintr-o depresie profundă

Bolile și afecțiunile pe care le pot mirosi câinii, comunică cu patrupedul tău și vei ieși dintr-o depresie profundă. Sursa foto: freepik.com
Bolile și afecțiunile pe care le pot mirosi câinii, comunică cu patrupedul tău și vei ieși dintr-o depresie profundă. Sursa foto: freepik.com

Unele animale de companie au capacitatea de a simți anumite probleme asociate cu casa și proprietarii lor.

Cățeii nu fac excepție. Patrupedele pot determina, prin respirație, prezența anumitor boli la o persoană, cum ar fi cancerul pulmonar.

Animalele au de aproximativ 40 de ori mai mulți receptori decât oamenii, ceea ce le oferă posibilități enorme. Capacitatea lor de a detecta o anumită moleculă printre un trilion de altele se datorează  simțului bine dezvoltat al mirosului. Și nu vorbim despre câini dresați special, ci despre orice animal de companie.

Gest emoţionant! Un medic veterinar i-a tricotat urechi "noi" unui pitbull pe care nu voia nimeni să-l adopte

Orice proces patologic din organism care poate schimba mirosul unui corp uman poate fi imediat surprins de câinele tău. Ce boli și condiții umane pot fi determinate de câini?

Boala Parkinson. Medical Detection Dogs, din Marea Britanie, în colaborare cu Universitatea din Manchester și Universitatea din Edinburgh, efectuează numeroase studii și antrenează, în acest scop, câini special. Adică îi învață să adulmece oamenii care ar putea suferi de boala Parkinson. Mai mult, animalele sunt capabile să prezică dezvoltarea bolii cu mult înainte de apariția primelor simptome de patologie severă.

Modificări ale zahărului din sânge. Jurnalul News Medical Life Sciences a publicat rezultatele unui studiu care arată că un câine de companie poate detecta o scădere a nivelului de zahăr din sânge prin mirosul transpirației proprietarului.

De ce pisicile nu se înțeleg cu câinii? Trucuri care te vor ajuta să îi împrietenești

Diverse tipuri de cancer. Când există un dezechilibru sau o defecțiune în organism, celulele încep să funcționeze și să se înmulțească diferit, eliberând o proteină pe care câinii o pot mirosi. După cum sa menționat mai sus, s-a dovedit că animalele pot stabili dacă o persoană are cancer pulmonar prin respirație sau cancer de prostată și rinichi prin mirosul urinei.

Animalele de companie simt, de asemenea, modificările în celulele pielii, care apar cu melanomul sau cancerul de colon, ajutând din nou la detectarea mai rapidă a problemei. În prezent, unele spitale din întreaga lume folosesc câini special dresați, cu capacitatea de a detecta cancerul de sân într-un stadiu incipient.

Culoarea pisicii tale influențează personalitatea acesteia

Sarcina. Câinii au un atașament special față de bebeluși și îi pot simți în timp ce sunt încă în uter. În timpul sarcinii, hormonii din corpul unei femei se schimbă în mod constant, iar acest lucru nu trece neobservat de un animal de companie.

Câinii simt, de asemenea, schimbări în comportamentul femeii și sunt capabili să înceapă să se comporte diferit față de femeia însărcinată. Animalul poate încerca să stea lângă burtă și să-ți asculte bătăile inimii. Acordați atenție dacă animalul de companie se apropie de dvs., de exemplu, atunci când sunteți întinsă. Astfel, vrea să se apropie de copilul nenăscut.

Test simplu: Cum îți dai seama dacă te iubește câinele tău. ”Ne înțeleg în moduri în care alte animale nu o pot face”

Comunicarea cu animalele ajută o persoană să facă față stresului sever și să iasă din depresia profundă. Oamenii de știință asigură că câinii pot face față cu succes rolului unui psiholog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel