Test simplu: Cum îți dai seama dacă te iubește câinele tău. ”Ne înțeleg în moduri în care alte animale nu o pot face”

foto pexels ilustrativ
foto pexels ilustrativ

Printr-un simplu gest, îți vei da seama dacă ești conectat emoțional cu patrupedul tău. 

Poți afla dacă te iubește cu adevărat câinele tău printr-un simplu gest de șase secunde. 

Câinii au propriile modalități prin care le arată stăpânilor că îi apreciază și îi iubesc, chiar dacă nu pot să rostească cuvintele. Astfel, tot ce trebuie să facă oamenii este să caște la animalele lor de companie, iar dacă acestea cască înapoi, atunci sunt profund conectate cu stăpânii lor, scrie digi-animalworld.tv

Așa cum se întâmplă și în cazul oamenilor cu care te înțelegi bine, și la câini este aceeași procedură. Potrivit Kennel Club, căscatul este contagios și la animale. Astfel, dacă acestea vor căsca după stăpânii lor, există șanse mari să fie atașați emoțional de aceștia.

Doctorul Brian Hare, autorul cărții ”Geniul câinilor” și fondatorul Centrului Duke Canine Cognition de la Universitatea Duke, susține că: ”Câinii care căscă atunci când stăpânii lor o fac sunt mai conectați emoțional cu ei. Ei ne înțeleg în moduri în care alte animale nu pot să o facă”. 

Un studiu realizat la Universitatea din Tokyo arată că peste jumătate din câinii monitorizați au căscat după ce și-au văzut stăpânii căscând. Echipa a monitorizat, de asemenea, câinii care priveau un străin căscând pentru a vedea dacă rezultatele lor diferă, și au descoperit că animalele căscau doar la persoanele pe care le cunoșteau. 

”Rezultatele noastre arată că legătura emoțională dintre oameni și câinii lor poate fi reciprocă”, a declarat Teresa Romero, cercetător al comportamentului animal care a condus studiul. 

Citește și: 

Ce înseamnă dacă un câine îți ia locul când te ridici

Cei care au câini își dau seama când animalul lor de companie este fericit, îngrijorat sau speriat, însă puțini sunt cei care știu ce înseamnă poziția de dormit a unui cățel.

”Atunci când își aleg pozițiile de somn, animalele noastre de companie caută să mențină și să crească relația de protecție cu noi și nu vor să ne controleze sau să monopolizeze teritoriul”, a spus Peter Neville, expert în comportamentul animalelor, citat de Daily Mail. 

Dacă animalul de companie se strecoară lângă genunchii stăpânului atunci când acesta doarme pe o parte, atunci e fericit să lase toată responsabilitatea pe umerii stăpânului, ca atunci când era pui.

Animalul de companie care doarme sub plapumă simte nevoia de un nivel mai mare de confort și de apropiere de stăpân, motiv pentru care alege să doarmă cât mai aproape de el.

Ce înseamnă dacă un câine îți ia locul când te ridici? Așezarea în locul tău arată afecțiunea câinelui pentru tine. De asemenea, câinele poate simți nevoia de a proteja locul pentru stăpânul său.

Câinele perfect pentru tine, în funcție de zodie

Berbec: Ciobănesc german

Fiind primul semn al zodiacului și un semn de foc asertiv care ia inițiative, personalitatea ta este oglindită de ciobănescul german. Condus de Marte, Zeul Războiului, Berbecul este gata de acţiune, la fel ca această rasă orientată spre misiune.

Taur: Basset Hound

Taurul este condus de Venus, planeta plăcerii, și este cunoscut pentru că este un mare fan al relaxării, la fel ca acest echivalent canin care adoră un pui de somn dulce.

Gemeni: Russell Terrier

Dacă te-ai născut sub acest semn de aer sociabil și vorbăreț, de multe ori zumzăi de la un lucru la altul. Gemenii sunt foarte comunicativi, fiind conduși de mesagerul Mercur. De aceea s-ar putea să te înţelegi foarte bine cu această rasă de câine. Este un patruped curios căreia îi plac trucurile şi sunt cunoscuți pentru că sunt foarte vocali și inteligenți.

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel