Blaga contestă Codul rutier: Să colecteze amenzile, nu să le crească

Fostul ministru de Interne, Vasile Blaga,  a declarat, marți, că democrat-liberalii vor ataca în Parlament Codul rutier propus de Radu Stroe.

”Nu credem că e nevoie de modificări esențiale în sensul creșterii amenzilor. Trebuie aplicată legea. Suntem de acord ca prima dată amenzile să fie plătite, deci aici să se modifice Codul, și pe urmă să fie contestate în instanță. Și eu am fost ministru de Interne și am văzut, pragul de încasare este undeva la 30%. Trebuiesc precizări mai serioase vis-a-vis de școlile de șoferi, pentru că termină foarte mulți diferite școli de șoferi și sunt pericol public, cei care termină școlile respective. Nu agreem sancțiunile în Codul rutier. Să se aplice Codul rutier, dar repet, sunt de acord ca amenzile să fie prima dată plătite și pe urmă constestate în instanță”, a precizat Blaga, pentru pesurse.ro.

Citește și: Senator PSD: Recomand examen psihiatric celor care gândesc amenzile din Codul rutier

Despre  modificările pe care ministrul de Interne, Radu Stroe, le propune la noul Cod Rutier, Blaga le-a catalogat drept ”excesive”. ”Noi deja am pregătit, prin domnul Tișe, contestațiile pe care noi le vom aduce Codului rutier”, a explicat Blaga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel