Bichineţ-Toader: Sunteţi un om nefericit

Deputatul PMP Corneliu Bichineţ a făcut un apel luni, de la tribuna Parlamentului, către ministrul Justiţiei, să finalizeze dezbaterile la pachetul de legi pe Justiţie şi să ştie "cauza pentru care oamenii ajung în puşcării".

"Ca parlamentar al PMP mă străduiesc să rămân politicos - vă ştiu ca un profesor universitar redutabil. Cred că sunteţi în perioada aceasta un om nefericit, nu atât de nefericit ca domnul Dragnea, dar oricum vreau să vă spun, şi e bine să ţineţi cont de părerea unui om cinstit, aţi lungit-o prea mult cu legile acestea ale Justiţiei. V-aş ruga să finalizaţi odată dezbaterile cu diferiţi oameni şi să ştiţi cauza pentru care ajung oamenii în puşcării, în primul rând este sărăcia din România, lipsa de educaţie care mai ales în lumea rurală este endemică", a spus Bichineţ în plenul Camerei Deputaţilor. El a arătat că a aflat de la ministrul Justiţiei că e greu în penitenciarele din România, "e drept că nu atât de greu ca afară, în unele sate din Moldova".

"Dar e greu şi acolo. Grija pentru deţinuţi e benefică, este umană, cei care au ajuns acolo nu şi-au pierdut drepturile, sunt oameni. Am discutat cu un coleg care este acum în sală şi mi-a relatat prin ce a trecut în perioada de detenţie, nemeritată de altfel, că a fost eliberat, când trebuia să meargă să-şi facă nevoile fiziologice şi erau aţintiţi asupra domniei sale 40 de ochi. Este inuman, degradant, rău, alarmant. Cele 3 milioane de euro pe care România le plăteşte datorită celor 510 de procese pierdute de noi la CEDO sunt luate din bugetele pentru şcoli, pentru spitale, pentru cultură. Dacă n-ar fi ajuns în penitenciare oameni cu o situaţie economică deosebită, probabil că nici noi, nici presa, nici nimeni n-ar fi ştiut ce se întâmpla acolo - violuri, atrocităţi de tot felul. (...) Mulţi dintre angajaţi sunt condamnaţi la locul de muncă. Poate aţi aflat şi dumneavoastră, domnule ministru, de clanurile care domină lumea interlopă chiar din penitenciare, cu acele telefoane, metoda Accidentul care a proliferat în România şi derulează din puşcării. Culmea ironiei este ca în România să ajungi dintr-o eroare judiciară în penitenciar şi tot dintr-o eroare de acest gen să fi eliberat înainte de termen", a spus deputatul PMP.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel