Bicarbonatul de sodiu, tot ce trebuie să știi despre el

Bicarbonatul de sodiu e pudra aceea albă care se pune în prăjituri, ca să crească, sau cu care înmuiem fasolea, ca să nu dea gaze. S-ar putea să nu știți, însă, toate celelalte întrebuințări ale sale!

Bicarbonatul de sodiu nu e bun doar la prăjituri sau pentru a elimina gazele din fasole și mirosurile neplăcute din frigider!
Ar fi bine să-l aveți și în baie, în dulapul cu medicamente, pentru că vă poate ajuta să vă curățați corpul și să-l mențineți sănătos, dar îl și în camera copilului.

Bun ca pastă de dinți

Pudra de copt funcționează excelent pentru a elimina, fizic, placa dentară, acel filmul lipicios de bacterii care se formează pe dinți. De-a lungul timpului, placa se îngroașă, se întărește, și formează tartrul care poate duce la afecțiuni ale gingiilor. Înmuiați o periuță de dinți (umedă) în pudră și periați ca de obicei. Totuși, nu are fluorura de care aveți nevoie pentru a vă proteja împotriva cariilor dentare, așa că apoi periați și cu o pastă de dinți obișnuită.

Pe post de apă de gură

V-a plăcut sosul de usturoi? Dar acum respirația voastră ar speria și un câine maidanez. Dizolvați o linguriță de bicarbonat de sodiu într-o jumătate de pahar de apă și clătiți-vă gura cu soluția rezultată. Elimină cu adevărat mirosul neplăcut!

Ca deodorant

Bicarbonatul de sodiu neutralizează particulele urât mirositoare și, de aceea, este folosit și în instalațiile de epurare a apei. De asemenea, funcționează și pe corp. Puneți puțin praf la subraț dimineața, dacă nu vă pasă de reziduurile pudră pe haine. Sau puteți să vă alegeți deodorantele care îl au ca ingredient, arată MedicineNet.com.

Vă ajută rinichii

Aceste organe elimină deșeurile și apa în exces din organism. Dacă aveți afecțiuni renale cronice, diabet zaharat, hipertensiune arterială sau altele asemenea, acidul se poate acumula în organism. Bicarbonatul de sodiu poate reduce nivelurile de acid și poate ajuta la încetinirea pierderii osoase și la formarea mușchilor. Cereți sfatul medicului dumneavoastră dacă doriți să încercați acest tratament.

Adjuvant în lupta cu cancerul

Camerele de urgență și spitalele folosesc bicarbonatul de sodiu în tratamentul stopului cardiac, al intoxicațiilor și în cazul altor afecțiuni. De asemenea, pudra ajută la contracararea proprietăților acide ale chimioterapiei, în tratamentul pentru cancer. Unele studii arată că nivelurile scăzute de acid încetinesc creșterea și răspândirea unor tumori.

Înmoaie pielea și te scapă de iritații ușoare

Ciupit de țânțar? Iritat de iederă otrăvită? Bicarbonatul de sodiu e salvarea. Poate ușura iritarea minoră, durerea, mâncărimea și înroșirea pielii. Se face o pastă din 3 părți bicarbonat de sodiu și o parte apă. O puneți pe piele și o lăsați timp de 20 de minute, după care spălați pielea. Sau înmuiați-vă în cadă după ce ați pus în apă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Relaxează și curățe pielea!

Reduce durerea

Bicarbonatul de sodiu poate stimula receptivitatea la lidocaina utilizată în epidurală. Cercetătorii studiază acum și dacă pudra ar putea ajuta la ameliorarea durerii pacienților cu cancer. Dacă suferiți de arsuri solare, înmuiați un prosop într-o soluție de aproximativ 4 linguri de bicarbonat de sodiu la un litru de apă. Aplicați ușor pe zonele afectate pentru a vă potoli durerea de la nivelul pielii. Poate ajuta și la alte arsuri minore.

Calmează refluxul acid

Bicarbonatul de sodiu neutralizează acidul care s-ar putea ridica de la nivelul stomacului până în gât și chiar în gură, după ce mâncați. Vă puteți face propriul antiacid de casă amestecând o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu într-o ceașcă de apă. Discutați cu un medic, însă, înainte de a da așa ceva copiilor sub vârsta de 6 ani sau dacă începeți să-l utilizați în mod regulat împreună cu alte medicamente.

Scrub pentru față

Pudra este ușor abrazivă așa că puteți să o utilizați pentru o curățare delicată a feței. Spălați și clătiți mai întâi cu săpun și apă. Apoi, faceți o pastă de trei părți de bicarbonat de sodiu și o parte de apă. Masați fața în cercuri cu pastra rezultată pentru a vă curăța pielea profund. Clătiți cu apă.

Curăță părul

Amestecați o linguriță de bicarbonat de sodiu cu șamponul preferat pentru a elimina acumularea de geluri, balsamuri și alte produse. Părul nu va fi doar mai curat, poate deveni și mai ușor de pieptănat.

Curățați jucăriile copilului cu el

Puteți folosi soda în loc de substanțe chimice dure pentru a curăța farfuriile și castroanele copilului, scaunul înalt în care îi dați de mâncare, dar și jucăriile. Amintiți-vă, totuși, că nu ucide germenii. Dar, dacă amestecați pudra cu oțet, care funcționează ca un dezinfectant, o va face. Asigurați-vă că clătiți bine totul, după aceea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel