EXCLUSIV  Beatles Flamenco Jazz

Irina Sârbu
Irina Sârbu

Hey Jude, Yesterday, Yellow Submarine, Eleanor Rugby, Lady Madonna şi multe alte hituri sunt promisiunea unei seri memorabile cu Beatles Flamenco Jazz!


În anii ’60, muzica The Beatles era pe cât de respectată, pe atât de populară. În timp ce The Fab Four, ca grup, împingeau granițele muzicii rock și stabileau standardele pentru decadele ce aveau să urmeze, fiecare membru în parte își juca propriul rol revoluționar. 

Pe măsură ce muzica The Beatles creștea în complexitate, tot mai mulți muzicieni de jazz au fost atrași de a explora aceste compoziții extraordinare, melodii superbe, armonii parcă divine, de o neconvențională complexitate armonică și metrică. Muzica The Beatles este cu adevărat fără vârstă, așa cum o demonstrează interesul a noi și noi generații de muzicieni de jazz și nu numai pentru song book-ul lor. Flamenco este o formă de artă pasională şi seducătoare, o cultură misterioasă și neînțeleasă, care a “ars” Andalucía timp de aproape 500 ani, ajungând astăzi să aibă milioane de “aficionados” în toată lumea.

 

Lucas Molina

 

Cu siguranță una dintre cele mai fermecătoare apariții și voci ale scenei de jazz românești, Irina Sârbu, prezenţă vocală caldă, catifelată, cu străluciri estompate şi mlădieri insinuante dublate de sensibilitate, temperament exploziv atunci când este cazul şi imaginaţie improvizatorică, împreună cu Lucas Molina, exoticul dansator din Buenos Aires, cunoscut mai ales pentru colaborarile cu David Bisbal şi Andra, Loredana Groza, sau showurile de la Sala Radio, Ateneul Român etc., şi asistați de câţiva talentați reprezentanți ai noului val de instrumentiști de jazz din România, reuniți sub titulatură Jazz Syndicate, vor explora într-o manieră de jazz sau flamenco non-conformistă celebrele hituri Beatles, invitându-vă să “ardeţi” într-o seară plină de viaţă, culoare și romantism, unde muzica și dansul, coardele chitarelor sau bătăile cajonului ori castanietelor de Flamenco vor fuziona cu sunetele blue & Jazzy, făcându-vă să aclamaţi la sfârşitul serii: Ole!

Concertul va avea loc în 31 ianuarie, la ora 20:00, la Teatrul Nottara din București. 

Evenimentul face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, unde anul acesta vor mai concerta:

Kenny Garrett - Do Your Dance - 23 februarie la Sala Radio/ Bucureşti şi 25 februarie, la Casa de Cultura a Studentilor/ Cluj Napoca;

Joe Lovano - Master od Saxophone - 25 Martie, Sala Radio/ Bucureşti

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel