Bătaie pe șezlonguri, în Tenerife. Ce sunt rezervările cu prosopul, o practică răspândită printre turiști. "Acesta este haosul unei vacanțe" - Video

Bătălie pe șezlonguri, în Tenerife. Ce sunt rezervările cu prosopul, o practică răspândită printre turiști. "Acesta este haosul unei vacanțe" / Foto: Pixabay, de Brigitte Werner
Bătălie pe șezlonguri, în Tenerife. Ce sunt rezervările cu prosopul, o practică răspândită printre turiști. "Acesta este haosul unei vacanțe" / Foto: Pixabay, de Brigitte Werner

Turiștii din Tenerife se "bat" pentru șezlonguri.

Bătălia pentru șezlonguri este o scenă care se desfășoară în jurul piscinelor hotelurilor în fiecare vară, scrie The Sun. Acum turiștii din Tenerife au fost filmați în timp ce stăteau la coadă cu prosoapele pentru a încerca să își păstreze cele mai bune locuri din jurul piscinei.

Într-un videoclip de pe TikTok, oaspeții hotelului sunt văzuți așteptând momentul în care piscina este deschisă înainte de a-și arunca prosoapele pe șezlonguri. Între timp, oricine a adormit probabil că va pierde confortul din jurul piscinei pentru o zi. Peste patru milioane de oameni au văzut deja videoclipul, dar publicul a fost împiedicat să-și spună părerea despre acest haos, comentariile fiind oprite.

Cu toate acestea, alte videoclipuri au surprins scene similare în această vară. O altă filmare îi arată pe turiști în timp ce se ciocnesc la ora 6 dimineața pentru a rezerva cu prosopul cele mai bune șezlonguri.

Reacțiile internauților: Acesta este haosul unei vacanțe

O femeie a scris: "Tatăl meu se trezea întotdeauna la 7 dimineața și făcea asta".

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor au fost derutați de comportamentul turiștilor.

Cineva a spus: "N-am înțeles niciodată de ce oamenii merg în vacanță așa".

O persoană a comentat: "Acesta este haosul unei vacanțe".

De asemenea, personalul hotelului din Tenerife a fost surprins în timp ce îndepărtau prosoapele oamenilor pentru a-i împiedica să-și rezerve astfel șezlongurile. Acțiunile lor au atras sprijinul majorității oamenilor, o persoană comentând: "Bine. Total de acord cu asta".

Un altul a fost de acord: "Mai multe hoteluri trebuie să înceapă să facă asta. Ar trebui să fie primul venit, primul servit".

În 2018, un bărbat a dezvăluit că și-a rupt chiar degetul de la picior în timpul goanei de dimineață pentru șezlong. Pentru a rezolva problema, operatorul de turism Thomas Cook le-a permis atunci turiștilor să rezerve șezlongurile de la hotel printr-o aplicație.

Ministrul Turismului, întrebat dacă el ar da 200 de lei ca să-și pună cearșaful lângă mare: Evident că nu! Grecii au doar obligația de a face consumație

Litoralul românesc este aproape gol, transmite Realitatea Plus. Terasele din Mamaia sunt pustii. Turiștii ar fi fost goniți de prețurile foarte mari, de plajele lărgite, dar și de taxele uriașe pentru parcare. Toate acestea, dar și serviciile de proastă calitate i-ar fi făcut să aleagă alte țări pentru vacanțe.

În Mamaia un șezlong costă și 150 de lei, iar turiștii care nu vor să plătească pentru șezlonguri mai au o variantă, dar mai usturătoare la buzunar. Un operator privat din zona Mamaia Nord Năvodari îi lasă pe oameni să își pună cearșaful lângă mare la prețul de 200 de lei pe zi. Un motiv în plus pentru turiști să ocolească Mamaia este taxa de parcare de o zi care costă aproape 100 de lei. La acest preț se adaugă prețurile foarte ridicate pentru un prânz sau o cină în stațiune. Spre exemplu, o banală porție de mici cu cartofi prăjiți costă peste 40 de lei, iar o cafea rece ajunge la 30 de lei.

În acest context, ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a fost întrebat de prezentatoarea emisiunii "Deschide lumea" dacă el ar fi dispus să dea 200 de lei pentru a-și pune cearșaful pe nisipul de pe litoralul de la noi.

"Domnule Cadariu, dumneavoastră a-ți plăti 400 de lei pe o parcare în Năvodari, 50 de lei pe o ciorbă în Mamaia sau, spre exemplu, să vă puneți cearșaful pe plajă cu 200 de lei, deși este ilegal să se întâmple acest lucru?", l-a întrebat Raluca Țicmeanu pe Daniel Cadariu. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel