Balog expune la New Jersey

Un complex artist român expune la muzeul americano-ungar din New Jersey.

The American Hungarian Museum din New Brunswick, New Jersey, S.U.A. prezintă două colecții de artă, în paralel, a căror expoziție a început în perioada 22 septembrie 2017 și durează până în 12 ianuarie 2018. Prima reprezintă o expoziție aniversară Domjan Jozsef, 110 ani de la nașterea celebrului grafician care s-a născut pe data de 15 martie 1907 la Budapesta și a decedat în data de de 25 noiembrie 1992 la New York.

Lucrările artistului au putut fi admirate și la Muzeul Unirii din Alba Iulia în anul 2015 datorită unei colaborări de excepție cu Galeria din Sárospatak, Ungaria, Muzeul Maghiar din America, Asociația „Dr. Szász Pál" Aiud, Fundația „Inter-Art" Aiud şi Centrul Cultural "L .Rebreanu" Aiud. A doua expoziție prezentă pe simezele muzeului american aparține artistului român Stefan Balog care a fost invitat să își expună lucrările sale în această prestigioasă instituție de cultură.

(w670) 

Artistul a fost prezent pentru o întâlnire cu publicul american în data de 18 noiembrie 2017 cu ocazia vizitei sale în Statele Unite. Expoziția a fost prezentată de directorul muzeului, doamna Melissa Katko Pepin iar la vernisaj au participat numeroși reprezentanți ai comunității maghiare din localitate.

„Este o deosebită onoare să fiu expus într-un muzeu de așa nivel și într-o companie selectă cum ar fi maestrul Domjan pentru care port un adânc respect. Publicul american este mare iubitor de artă și extrem de curios în ce privește zona noastră, a Transilvaniei. Mă bucur că am reușit să îmi prezint arta din nou pe pământ american și să vorbesc despre proiectele Inter-art, despre locul meu natal, Aiudul", a declarat Stefan Balog.

Prin această nouă expoziție, Balog, artist român de origine maghiară, se dovedește un veritabil ambasador al artei pe care nu se sfiește să o scoată în evidență ca fiind independentă de etnii și naționalități.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel