EXCLUSIV  Bălăceanu-Stolnici dă cărţile pe faţă despre pandemie: Experiment UNIC. Eram mult mai bine dacă se respecta acest lucru

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici a vorbit, pentru cititorii DC News, despre pandemia de coronavirus, făcând o paralelă cu celelalte molime prin care a trecut omenirea. 

Constantin Bălăceanu-Stolnici a vorbit, pentru cititorii DC News, despre modul în care a trecut peste lunile de restricţii şi izolare. Totodată, academicianul a făcut o paralelă între pandemia de coronavirus şi celelalte molime care au lovit omenirea în trecut. 

"Eu oricum mă izolez pentru că merg foarte greu şi atunci ies foarte greu şi numai cu maşina. Aşa că nu am suferit prea mult, decât prin faptul că nu prea vin în contact cu oamenii, dar am telefonul cu care vorbesc, aşa că m-am adaptat acestei situaţii, fiindcă izolarea este singurul sistem cu care putem lupta împotriva virusului, pentru că nu avem medicaţie", a explicat Constantin Bălăceanu-Stolnici. 

"România a trecut prin epidemii. Eu am trecut prin epidemii grele, scarlatina, poliomielită, epidemii care erau cumplite, dar am trecut peste ele. Dar în acele cazuri contagiozitatea virusului era mai redusă şi nu s-au luat măsuri la nivel planetar. E prima oară în istoria omenirii. De când există specia noastră nu a existat aşa o situaţie şi aşa o soluţie (n.r. - izolarea oamenilor şi oprirea activităţii la nivel mondial). Cred că este un experiment unic care nu seamănă cu nimic în istorie, deşi au mai fost epidemii mari.

În Evul Mediu, aproape jumătate din populaţia Europei a dispărut în epidemiile de ciumă. Acum s-au luat măsuri radicale care, dacă nu se minimalizau, dacă se respectau, eram mult mai bine cu toţii", a declarat academicianul Bălăceanu-Stolnici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel