Uraganul. Pământul trece printr-o materie neagră, chiar acum

Galaxie
Galaxie

Oamenii de știință au sugerat că o materie neagră, intitulată "uragan", ar putea trece prin Soare și ar putea fi detectabilă pe Pământ.

Publicat în Physical Review D, studiul condus de Ciaran O'Hare de la Universitatea din Zaragoza din Spania a analizat o colecție de stele din apropiere care se mișcă în aceeași direcție cunoscută sub numele de fluxul S1. Acestea sunt "considerate a fi o rămășiță a unei galaxii pitice, care a fost înghițită de Calea Lactee cu miliarde de ani în urmă", se arată într-o declarație APS Physics.

Fluxul S1 format din 30.000 de stele a fost găsit anul trecut de către satelitul ESA Gaia, care cartografiază un miliard de stele în galaxia noastră. Aproximativ 30 de astfel de fluxuri au fost găsite în galaxia noastră, fiecare fiind rămășiță a unei coliziuni anterioare.

În prezent, S1 "suflă" peste noi la aproximativ 500 de kilometri pe secundă. Cercetătorii avertizează că acest lucru poate produce efecte vizibile asupra materiei întunecate din apropierea noastră.

"Detectoarele curente, care caută particule masive slabe de interacțiune (WIMPs) - o formă discutată pe scară largă a materiei întunecate - probabil că nu vor vedea nici un efect de la S1", "dar viitorii detectori WIMP s-ar putea.", anunță aceeași sursă.

10 miliarde de mase solare de materie întunecată, de-a lungul S1

Se crede că toate galaxiile s-au format în interiorul unui halou mare de materie întunecată, pe care nu îl putem vedea și nu interacționează cu materia normală. Dar cercetătorii au remarcat că aproximativ 10 miliarde de mase solare de materie întunecată - provenind din galaxia pitică originală - se deplasează de-a lungul S1.

"Pe măsură ce fluxul S1 lovește sistemul palid al sistemului solar", scriu autorii, structura contra-rotativă va crește în mod dramatic cantitatea de materie întunecată", informează Cosmos Magazine.

ScienceAlert a remarcat, de asemenea, că ar putea fi posibil să se detecteze axioane din flux, particule teoretice de 500 milioane de ori mai ușoare decât un electron care ar putea constitui materie întunecată. "Particulele ultrasunetice - pe care nu le putem vedea - ar putea fi transformate în fotoni, pe care le putem vedea, în prezența unui câmp magnetic puternic", au spus ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel