Astenia de PRIMĂVARĂ. Cum scăpăm de ea

Astenia de PRIMĂVARĂ. Cum scăpăm de ea / Foto: Pixabay, de dima_goroziya
Astenia de PRIMĂVARĂ. Cum scăpăm de ea / Foto: Pixabay, de dima_goroziya

Află în articol ce este astenia de primăvară și cum scăpăm de ea.

Mai sunt câteva zile până când va începe primăvara, așa că este important să știm că există astenie și în acest anotimp. Iritabilitatea, melancolia, oboseală și somnolență sunt câteva dintre simptomele cele mai cunoscute ale asteniei de primăvară. Din fericire, putem scăpa de ea prin alimentație. Doctorul Vasi Rădulescu a explicat ce reprezintă astenia de primăvară și cum poate fi combătută.

"Astenia de primăvară este o coroborare de factori și stări. În primul rând, creierul pare acoperit în atmosfera iernii, apăsat, privat de soare și interacțiune amplă cu natura vie. Revenirea cere un anumit timp, mai ales că primul contact cu lumina, temperatura mai mare, presiunea atmosferică schimbată poate crea dezechilibre centrale. Secreția de melatonină este mai scăzută iarna, iar venirea primăverii generează o lipsă de adaptare eficientă a acestei secreții.Principalele simptome sunt lipsa de energie, slăbiciunea bine delimitată sau generalizată, apatia, tulburările de somn și dispoziție.

Cum se tratează

Astenia de primăvară nu se tratează cu suplimente alimentare. Calciul, magneziul, fierul, zincul, vitaminele luate fără carențe evidente nu vor face minuni în corp.Cea mai bună metodă de a combate astenia este reprezentată de o alimentație diversificată, bogată în legume, verdețuri, fructe, o hidratare orală optimă, exercițiu fizic, expunere la soare, relaxare și interacțiune cu ceilalți oameni. Aceste conduite se păstrează toată viața, nu doar la nevoie.

Persoanele care sunt predispuse la a face astenie de primăvară

Par mai predispuși la astenie consumatorii de alcool, persoanele cu depresie, sedentarii, persoanele în vârstă. Evitarea alcoolului, controlul depresiei la medicul psihiatru, exercițiul fizic, consultul la un medic geriatru sunt metode eficiente de a limita apariția ușoară a asteniei.A nu se confunda cu stările de astenie propriu-zisă, când există o afectare reală a sistemului nervos ce controlează musculatura. Astenia de primăvară este mai degrabă o formă autoindusă, psihogenă. Oamenii care experimentează astenia de primăvară nu trebuie să subestimeze sau să mascheze sub ea alte afecțiuni. Depresiile lungi cer investigare atentă și vizite la psiholog/psihiatru.", a explicat Vasi Rădulescu, potrivit scumc.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel