Arunci semințele de lămâie? Patru moduri ingenioase de a le folosi în casă și grădină

Arunci semințele de lămâie. Patru moduri ingenioase de a le folosi în casă și grădină. Sursa foto: freepik.com
Arunci semințele de lămâie. Patru moduri ingenioase de a le folosi în casă și grădină. Sursa foto: freepik.com

Unele deșeuri pot fi reciclate cu ușurință și devin aliați prețioși.

Printre acestea regăsim și semințele de lămâie pe care, de obicei, le aruncăm. Dar să vedem cum le poți folosi într-un mod util.

Lămâia este unul dintre alimentele care nu lipsesc niciodată în bucătărie. Este folosită pentru a asezona diverse feluri de mâncare și pentru a prepara băuturi răcoritoare.

Beneficiile pe care acest fruct citric le aduce organismului sunt multe. Pe lângă faptul că are o cantitate bună de vitamina C, lămâia este un excelent astringent. De asemenea, nu trebuie uitată acțiunea sa antioxidantă, prezența potasiului, a fibrelor și fierului.

Nu mai cumpăra îngrășăminte pentru plante: le poți face gratis chiar acasă. Plantele tale vor crește și vor înflori repede

Acest fruct citric a fost întotdeauna folosit pentru a pregăti măști exfoliante, care ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii. De asemenea, lămâia este folosită pentru albirea dinților.

Dar lămâia este si un aliat perfect pentru curățenia casei. Se folosește pentru degresare, pentru îndepărtarea calcarului și pentru eliminarea mirosurilor neplăcute.

Nu se aruncă nimic din lămâie. Sucul și coaja sunt folosite atât la gătit, cât și pentru curățenia casei. Chiar și semințele, pe care le aruncăm, pot fi reciclate într-un mod inteligent.

Aruncă în toaletă hârtie igienică înmuiată în oțet: trucul va rezolva definitiv o problemă

Dacă te întrebi cum le poți reutiliza, atunci urmează aceste sfaturi utile 

Trebuie doar să speli bine semințele și să scoți pielea care acoperă sămânța. În acest fel germinarea va fi mai rapidă. Pune semințele pe un prosop umezit de hârtie absorbantă și acoperă-le cu o un alt prosop umed. Când apar primele rădăcini mici, este timpul să plantezi planta în ghivece.

Semințele pot fi folosite și pentru a elimina insectele. Mirosul este mult mai concentrat în semințe.  Prin urmate, semințele spălate și uscate trebuie puse într-o pungă de bumbac sau chiar într-o șosetă veche. Închide capătul deschis cu un nod sau o panglică.

Deasupra adaugă câteva picături de ulei esențial de lămâie. Acum pune punga cu semințele de lămâie lângă geam. Mirosul de lămâie va ține departe insectele.

Nu vei mai arunca niciodată cojile de mandarine: iată cum și la ce le poți folosi

De asemenea, poți pune punga în dulapurile cu haine și pantofi. Punga cu semințele de lămâie va elimina rapid un parfum proaspăt și îmbătător.

Știi că poți folosi semințele de lămâie pentru a parfuma delicat frigiderul? Așează semințele spălate și uscate într-o ceașcă și adaugă câteva picături de ulei esențial de lămâie. Toate mirosurile persistente și neplăcute vor fi eliminate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel