Arhiva dansului contemporan românesc se face cunoscută

Foto Facebook / Mihai TudoseCentrul Naţional al Dansului Bucureşti
Foto Facebook / Mihai TudoseCentrul Naţional al Dansului Bucureşti

Centrul Național al Dansului București (CNDB) lansează DanceCloud, Arhiva activă a dansului contemporan românesc. 

Lansarea are loc pe 11 noiembrie a.c. la 19:30, la sala Stere Popescu și online la www.dancecloud.ro. Prezentarea interactivă a platformei va fi însoțită de un moment dedicat coregrafului român Trixy Checais, un fragment dintr-un spectacol live și o proiecție inedită cu imagini video de arhivă și cu artiști de azi. Evenimentul va fi prezentat de coregrafii și performerii Andreea Novac și Paul Dunca.

„Vă așteptăm și cu dans", spune Vava Ștefănescu, coregrafă și manager al CNDB și adaugă „fiindcă este un proiect cu valențe multiple. Așa cum v-am obișnuit, CNDB continuă să îmbine spectacolele cu cercetarea și formarea, și să asigure o relevanță națională și internațională în tot ceea ce facem pentru dansatori, coregrafi și public", încheie Vava Ștefănescu.

„DanceCloud este și un certificat de naștere și un, pentru că adună informații documentare despre dansul contemporan din 1920 până în prezent, biografii și prezentări ale artiștilor contemporani şi o agendă culturală a evenimentelor din viitorul apropiat.", spune Ana Papadima, coordonatoare a proiectului. Andreea Belu, coordonatoare a proiectului de-asemenea adaugă „Ne dorim un instrument viu, dinamic, care să invite la participare. Am lucrat nu doar cu o echipă tehnică, ci direct cu aproximativ 200 de coregrafi și dansatori, iar rezultatul sperăm să fie pe placul lor și al publicului CNDB", încheie Andreea Belu.

Sit-eul www.dancecloud.ro va funcționa online de sâmbătă 11 noiembrie. Intrarea la lansarea DanceCloud, ora 19:30, este liberă, în limita locurilor disponibile.

Arhiva activă a dansului contemporan românesc este un proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB.

Informații suplimentare:
cndb.ro
https://www.facebook.com/CentrulNationalalDansuluiBucuresti/
Persoană de contact: Alex Bălă, mobil 0729 729 565

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy