Arbitraj VIDEO: Premieră în fotbalul mondial

"Arbitrajul video va fi folosit" la Cupa Mondială 2018 din Rusia, a afirmat miercuri președintele FIFA, Gianni Infantino, la al 67-lea congres al Confederației sud-americane de fotbal (CONMEBOL), la Santiago de Chile,

"Vom folosi arbitrajul video la Mondialul 2018, fiindcă până acum avem doar răspunsuri foarte pozitive", a declarat elvețianul.

"Nu este posibil ca în 2017, când toată lumea, pe stadion sau acasă, vede în câteva secunde dacă arbitrul a comis sau nu o greșeală, singurul care nu știe să fie tocmai arbitrul", a explicat Infantino.

Testat recent, la Mondialul cluburilor din Japonia, în decembrie, sau la amicalul Franța — Spania, pe 28 martie, arbitrajul video, care inițial nu fusese luat în calcul pentru CM 2018, face obiectul a numeroase discuții de mai multe luni.

Luna trecută, Gianni Infantino calificase ca realistă utilizarea tehnologiei video pentru asistența arbitrilor pentru CM 2018, cu prilejul reuniunii de la Londra a International Board (IFAB).

Asistența video a fost testată pentru prima oară într-un meci amical internațional pe 1 septembrie 2016, cu ocazia meciului Italia — Franța.

Mai multe federații au experimentat până acum tehnologia video, iar aceste teste nu i-au redus la tăcere pe critici, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel