Arabia Saudită: Regele Salman a primit-o pe directoarea CIA, Gina Haspel

Regele Salman al Arabiei Saudite a primit-o joi la Riad pe directoarea Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) a SUA, Gina Haspel, informează Reuters, citând agenţia de presă saudită SPA, scrie Agerpres.

Potrivit agenţiei citate, regele saudit şi directoarea CIA au discutat despre "chestiuni de interes" şi la întrevedere au participat de asemenea miniştrii de externe şi interne de la Riad, precum şi ambasadorul SUA în regat.

Nu au fost însă comunicate detalii despre subiectele discutate în cadrul acestei întâlniri.

Întrevederea a avut loc după ce Departamentul american al justiţiei (ministerul justiţiei) a acuzat doi foşti angajaţi ai Twitter şi un al treilea bărbat de spionaj în favoarea Arabiei Saudite. Riadul nu a comentat deocamdată public aceste acuzaţii, anunţate miercuri, aminteşte Reuters.

Potrivit Departamentului de justiţie, Ali Alzabarah şi Ahmad Abouammo, care au lucrat pentru Twitter, şi Ahmed Almutairi, care a lucrat pentru familia regală saudită, au spionat în favoarea regatului, colectând informaţii private ale utilizatorilor şi predându-le oficialilor saudiţi, serviciu pentru care au fost plătiţi.

Anunţul acestei inculpări a survenit în contextul în care Riadul are relaţii bune cu preşedintele american Donald Trump, în pofida bilanţului controversat al saudiţilor în materie de drepturile omului. În plus, numeroşi legislatori republicani şi democraţi au criticat participarea saudită la războiul din Yemen şi asasinarea jurnalistului saudit disident Jamal Khashoggi la consulatul saudit din Istanbul, anul trecut.

Totuşi, preşedintele Trump a continuat să susţină Arabia Saudită şi pe liderul de facto al acesteia, prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, ce apare în plângerea Departamentului american al justiţiei ca "Membru al familiei regale nr. 1", a indicat Washington Post, care a dezvăluit acuzaţiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel