Alegeri prezidenţiale Franţa. Macron şi Le Pen nu au fost singurii VOTAŢI în turul II

Fotografie creată de Element5 Digital, de la Pexels
Fotografie creată de Element5 Digital, de la Pexels

Emmanuel Macron a învins-o pe Marine Le Pen în turul II al alegerilor prezidenţiale din Franţa, dar pe unele buletine de vot a apărut şi un al treilea nume. 

Mai exact, este vorba despre Kylian Mbappe, fotbalistul lui Paris Saint Germain. Astfel, într-un localitate cu aproape 400 de alegători, starul francez a primit... 10 voturi.

Cele zece buletine s-au aflat între cele aproape două milioane anulate pentru că alegătorii au introdus votul alb în urnă sau au scris fel de fel de mesaje pe el.

În Tellenay, localitatea în cauză, Macron a câştigat cu 70% la 30%, în timp ce la nivelul ţării scorul a fost 58,55% la 41,45%, cea mai mare diferenţă, totuşi, în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Franţa la ultime scrutine, scrie Digisport.ro.

Alegeri prezidențiale Franța. Scorul obținut de Emmanuel Macron după numărarea tuturor buletinelor de vot

Emmanuel Macron a fost reales pentru un al doilea mandat de preşedinte al Franţei cu 58,5% din voturi, a anunţat luni dimineaţa ministerul de interne de la Paris, anunţând un rezultat provizoriu după numărarea tuturor buletinelor de vot, transmite Agerpres, citând dpa.

Contracandidata sa de extremă dreapta, Marine Le Pen, a obţinut 41,45% din voturi.

În cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial, alegătorii francezi au avut de ales între Emmanuel Macron, politician pro-european şi liberal, şi Marine Le Pen, lidera formaţiunii politice de extremă dreapta Adunarea Naţională.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, care a avut loc pe 10 aprilie, au concurat 12 candidaţi. Partidele tradiţionale, socialiştii şi republicanii, au obţinut rezultate slabe la acest scrutin. Prezenţa la vot în cel de-al doilea tur a fost de 72%, conform sursei citate.

Primul discurs al lui Macron din al doilea mandat de președinte al Franței

„Dragi compatrioți, aici, la Paris, și peste tot, pe întregul teritoriul al Franței, încep prin a vă mulțumi! După cinci ani de transformări fericite și grele, dar și de crize excepționale, a venit această zi când o majoritate a dvs. a ales să-mi acorde încrederea pentru a fi președintele republicii în cei cinci ani care urmează.

Tocmai de aceea vreau să le mulțumesc tuturor voluntarilor, tuturor celor care au fost alături de noi pe acest drum. Știu că ați făcut eforturi, de aceea îmi ating inima și știu că acesta este adevărul. Știu ceea ce vă datorez și vă mulțumesc încă o dată", a declarat Macron. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel