Adina Vălean, primul român care i s-a adresat lui Emmanuel Macron. Ce i-a zis

Scutaru Cristina / 17 apr 2018 / 19:16 Salveaza PDF Comentarii
Adina Valean, Parlamentul European.
Adina Valean, Parlamentul European.

Adina Vălean a fost primul europarlamentar și primul român ce i s-a adresat Președintelui Macron, azi, la Strasbourg, în cadrul dezbaterii asupra viitorului Europei.

"Europa viitorului este o Europă în care nimeni nu rămâne în urmă. De aceea discuția despre o Europă cu mai multe viteze creează confuzie și slăbește încrederea cetățenilor în proiectul european.

Dincolo de dezbaterea teoretică despre viitor, trăim în prezent și trebuie să acționăm acum. Trebuie să oferim un buget multianual orientat către creștere și investiții, și vă felicit, domnule Președinte, că ați angajat Franța să contribuie mai mult, trebuie să luăm în serios implementarea legislației pe care o avem, să ne respectăm angajamentele și fiecare să-și rezolve problemele interne înainte de a se angaja în rezolvarea problemelor celorlalți.

[citeste si]

Fiecare stat membru este un pilon de rezistență al Uniunii Europene și nu poți avea o structură puternică cu picioare de lut. Pentru că, nu-i așa, domnule Președinte, viitorul Europei nu rezolvă prezentul niciunuia dintre noi", a spus Adina Vălean.

Discursul lui Macron

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a pledat marţi, la Strasbourg, într-un discurs rostit în faţa Parlamentului European, ''apărarea în mod ferm'' a unei ''suveranităţi europene reinventate'' în faţa tentaţiei ''autoritare'' în unele ţări ale Uniunii Europene, relatează AFP.

''Vreau să aparţin unei generaţii care a decis să-şi apere ferm democraţia (...) Nu voi ceda niciunei fascinaţii pentru regimurile autoritare'', a spus Macron în discursul său. ''Nu vreau să fac parte dintr-o generaţie de somnambuli'', a adăugat el.

El le-a cerut europenilor să-şi apere modelul de democraţie liberală în faţa regimurilor autocrate în creştere în întreaga lume şi a ''democraţiilor iliberale'' din interiorul Uniunii Europene, menţionează Reuters.

''În faţa autoritarismului, răspunsul nu este democraţia autoritară, ci autoritatea democraţiei'', a declarat Macron în faţa Parlamentului European, o referire voalată la guvernele din Polonia şi Ungaria.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27