Actorul din Stranger Things nu are dinții frontali. Boala care l-a distrus

 Foto Facebook Gaten Matarazzo
Foto Facebook Gaten Matarazzo

Știați că motivul pentru care Dustin Henderson din Stranger Things nu are dinți frontali în sezonul unu și trei, este boala osoasă rară de care suferă acrtorul care îl interpretează?

Gaten Matarazzo III, actorul care îl interpretează pe Dustin pe megahit-ul Netflix, s-a născut cu displazie cleidocraniană (CDC), o afecțiune rară, care afectează în primul rând creșterea dinților și a coloanei, anunță CNN.

Ca multe vedete, Matarazzo își folosește faima pentru a atrage atenția asupra acestei afecțiuni. Actorul a avut multe apariții în spațiul pubic în care a vorbit despre boala sa, și chiar și-a scos proteza pentru a arăta efectele devastatoare ale displaziei cleidocraniană. Mai mult, chiar și serialul în care joacă îl ajută să atragă atenția asupra acestei afecțiuni.

Conform unui nou studiu publicat joi în revista JAMA, fiecare sezon al emisiunii a adus o creștere neașteptată a traficului săptămânal de căutare pe internet pentru CCD, mult peste nivelurile tipice.

Displazie cleidocraniană

Displazia cleidocraniană este o afecțiune moștenită care determină o defecțiune a genei RUNX2,responsabilă de dezvoltarea și menținerii dinților, oaselor și cartilajelor.

Persoanele cu afecțiunea au, de obicei, clavicule subdezvoltate sau absente, ceea ce poate determina umerii să se îngusteze.

Anomaliile dentare sunt foarte frecvente. Pierderea întârziată a dinților pentru copii, creșterea întârziată a dinților adulți, alinierea eronată a dinților și maxilarelor, sunt câteva dintre efectele bolii.

Cecile Feldman, decanul Școlii Rutgers de Medicină Dentară, a declarat pentru CNN că Matarazzo i-a spus despre luptele sale cu afecțiunea. Acesta i-a mărturisit că are dinți în plus, numiți dinți supranumerari și că "a avut foarte multe probleme să găsească pe cineva care să-i poată rezolva cazul. [El] a avut o serie de intervenții chirurgicale pentru a elimina dinții în plus".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel