Accize mai mari pentru dulciuri și băuturi carbogazoase

dulciuri_02
dulciuri_02

Prețurile alimentelor cu conținut ridicat de zahăr și cele ale băuturilor îndulcite ar putea crește în curând dacă Parlamentul va aproba un proiect de lege care prevede introducerea unor accize mai mari și a unui impozit special.

Banii pe care statul îi va câștiga din majorarea accizei ar urma să fie direcționați către programe de sănătate.

Potrivit deputatului PSD Costel Lupașcu, introducerea unei accize pe acest tip de alimente cu conținut ridicat de zahăr ar reprezenta calea cea mai potrivită pentru reducerea consumului de către categoriile sociale cele mai expuse la problema obezității, respectiv copiii, adolescenții și persoanele cu venituri mici.

"Scopul legii nu ține de fiscalitate, ci de sănătatea publică. Nu urmărim să obținem mai multe venituri la buget, ci să reducem consumul acestor produse nesănătoase, care generează obezitate, diabet și alte afecțiuni în rândul populației. Cred, așadar, că banii care vor fi obținuți dintr-o astfel de acciză trebuie direcționați către zona de sănătate și educație, pentru programe naționale de prevenție și educație pentru sănătate și pentru subvenționarea producției autohtone de legume și fructe, pentru creșterea consumului de hrană sănătoasă", a spus deputatul PSD, citat de Libertatea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel