A renăscut Electroputere! SUCCES 100% ROMÂNESC. PRIMUL AUTOMOTOR MODERN made in Romania

Gruia Stoica
Gruia Stoica

Grupul Grampet, controlat de omul Gruia Stoica, vine cu vestea zilei: a fost realizat primul automotor produs de Electroputere VFU Paşcani. 

Demarat la sfârşitul anului 2014, automotorul DMU a fost proiectat şi realizat în concordanţă cu prevederile feroviare din Uniunea Europeană, putând fi adaptat şi la cerinţele din pieţe non UE. Este rezultatul muncii a circa 200 de specialişti din cadrul Electroputere VFU Paşcani. Toate probele pentru automotor s-au terminat în acest moment.

Un automotor modern „made in Romania”

Noul automotor are în componenţă atât piese şi subansamble produse intern, dar şi componente de la producători de top din Europa. Rama poate atinge o viteză maximă de circulaţie de 120 km/h şi are o capacitate totală de 164 de pasageri pe scaune la Clasa I (22) şi Clasa a II-a (142). Dotările includ toalete ecologice, inclusiv unităţi special amenajate şi echipate pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii sau mobilitate redusă, sisteme de aer condiţionat, wi-fi şi prize de alimentare, sisteme vizuale de informare a călătorilor, prin ecrane care indică destinaţia, următoarea oprire, timpii de întârziere sau alte informaţii relevante.

Cu o tradiție de peste 150 de ani, Electroputere VFU Pașcani își concentrează astăzi atenția pe activități cu valoare adăugată mare, în principal reproiectarea, reconstrucția și modernizarea vehiculelor feroviare. În prezent, are clienți din România și din străinătate, mai exact din Belgia și Gabon, pentru vagoane de călători și tramvaie.

La nivelul anului 2019, ponderea cea mai mare a activității Electroputere VFU Pașcani a fost reprezentată de segmentul de modernizare vehicule feroviare (aproximativ 68%), urmată de segmentul de mentenanță vehicule feroviare (26%) și segmentul ansamble și subansamble (5%). Fabrica are în prezent în jur de 650 de angajați și capacitatea de a-și extinde activitatea la aproape 5.000 de muncitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel