A murit chitaristul Andrei Cristian Vlad. "Motanu pentru prieteni"

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Artistul Mihai Mărgineanu a anunțat moartea chitaristului Andrei Cristian Vlad.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Mihai Mărgineanu a anunțat decesul chitaristului Andrei Cristian Vlad:

„Motanu' pentru prieteni, Andrei Cristian Vlad a murit aseară.

Chitaristul care a făcut ca rock-ul si blues-ul sa intre pe aceiași ușă cu muzica noastră!

Prietenii știu cine a fost si ce a însemnat. Tot ceilalți vor afla de la noi.“, a scris Mihai Mărgineanu pe Facebook.

Andrew Fletcher (Depeche Mode) a murit

Andrew Fletcher, membru fondator al trupei electronice britanice Depeche Mode, a murit la vârsta de 60 de ani.

O declarație emisă de trupă pe rețelele de socializare spunea „Suntem șocați și plini de tristețe în urma morții premature a dragului nostru prieten, membru al familiei și colegul de trupă, Andy ‘Fletch’ Fletcher”.

Trupa a continuat spunând „Fletch a avut o adevărată inimă de aur și a fost mereu acolo când aveai nevoie de sprijin, o conversație plină de însemnătate, un râs bun sau o halbă rece. Inima noastră este alături de familia lui și vă rugăm să-i păstrați în gând și să le respectați intimitatea în această perioadă dificilă.”

Fletcher a format trupa în Basildon, la sfârșitul anilor 1970, alături de Martin Gore și Vince Clarke, iar odată cu recrutarea cântărețului Dave Gahan, cvartetul a continuat să se bucure de hituri în top, printre care New Life și Just Can’t Get Enough.

Odată cu plecarea lui Clarke, care a format mai apoi trupele Yazoo și Erasure, Gore a devenit compozitor șef, iar trupa s-a bucurat de un succes internațional uriaș la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990, cu piese precum Personal Jesus, Enjoy The Silence și I Feel You.

Revoluția pe care Depeche Mode a realizat-o în industria muzicală

Liderul original al trupei, Clarke, a fost responsabil pentru transformarea Depeche Mode dintr-o formație rock convențională într-una de muzică electronică. 

Gore a numit cvartetul electronic Kraftwerk drept o influență principală asupra trupei, afirmând: „Visul meu a fost să combin emoția lui Neil Young sau John Lennon, transmisă de sintetizatoarele Kraftwerk. Muzica soul cântată de instrumente electronice”. Membrii trupei au mai fost influențați de David Bowie, The Clash, Roxy Music and Brian Eno, Elvis Presley, Velvet Underground, Fad Gadget, Suicide and the blues.

Depeche Mode a fost considerată o trupă pop pentru adolescenți în perioada lor timpurie, în Marea Britanie, și a fost inițial intervievată în reviste pop pentru adolescenți, cum ar fi Smash Hits. După plecarea lui Clarke, muzica lor a început să capete un ton mai întunecat, stabilind un sunet mai profund în repertoriul trupei, pe măsură ce Gore și-a asumat atribuțiile de compozitor principal (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel