A fost descoperită o groapă cu zeci de animale moarte. Anchetă în Alba

foto alba24.ro
foto alba24.ro

Descoperire șocantă în Alba. 

Zeci de cadavre de animale au fost descoperite într-o groapă pe raza comunei Mirăslău. În urma unei petiții depuse de un activitst, mai multe instituții din Alba s-au sesizat și au început o serie de verificări și cercetări. 

În groapa adâncă de aproape doi metri, mare parte dintre cadavrele descoperite erau de ovine.

Groapa era veche. Practică de îngropare a oilor în acel loc

Potrivit comisarului șef al Gărzii de Mediu Alba, Dănuț Hălălai, groapa era destul de veche: în aceasta au fost descoperite atât oase de animale (semn că groapa era veche) dar și cadavre care se aflau în putrefacție. Unele cadavre aveau crotalii ceea ce poate face identificabile persoanele care le-au aruncat în groapă, sau cel puțin de unde proveneau animalele.

Primăria, prima amendată

Inspectorii Gărzii de Mediu vor amenda primăria Mirăslau deoarece groapa este pe raza localității și îi vor identifica pe proprietarii animalelor, a precizat pentru alba24.ro, Dănuț Hălălai. De asemenea, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Alba a fost deschisă o anchetă, iar polițiștii fac cercetări.

Ce spune legea despre îngroparea animalelor moarte din ferme

”Deşeurile de origine animală se neutralizează în unităţi autorizate şi aprobate sanitar-veterinar şi de mediu în condiţiile legii.” arată Ordonanța 47/2005. ”Se interzice abandonarea, îngroparea sau depozitarea deşeurilor de origine animală în alte condiţii decât cele stabilite de legislaţia în vigoare.” mai arată sursa citată. 

Să nu uităm însă că și oile înecate după scufundarea navei din Portul Midia în luna noiembrie 2019 au fost îngropate pe un câmp. 

Și oile din Portul Midia au fost îngropate pe câmp

”În data de 20.01.2021, în baza delegării Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu reprezentanţii Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea, Agenţia Protecţia Mediului - Tulcea, DSP – Tulcea, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară la două locaţii situate pe raza localităţii Smârdan, judeţ Tulcea.

Acţiunea s-a derulat ca urmare a delegării poliţiştilor de frontieră de către procurorul de caz, în vederea stabilirii legalităţii modului cum s-a derulat activitatea de incinerare a animalelor înecate pe nava eşuată în luna noiembrie 2019 în Portul Midia.

În urma activităţilor desfăşurate la faţa locului, s-a stabilit faptul că, mare parte dintre deşeurile animale nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost îngropate pe un teren viran din localitate.” arăta un comunicat de presă. Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel