Scandal la ONB. Alina Cojocaru, în lacrimi. Ce spun contestatarii

Opera Română din București este măcinată de un scandal care mocnea de ceva timp, între vechii angajați și noii artiști, în majoritatea străini, aduși de coregraful danez, Johan Kobborg, logodnicul balerinei Alina Cojocaru.

Coregraful Johan Kobborg a demisionat în cursul zilei de marți de la Opera Romană, decizia acestuia venind în urma unui scandal izbucnit acum o săptămână, la sosirea dirijorului Tiberiu Soare în funcția de director interimar. Noua conducere insinuează că celebrul artist danez ar fi folosit compania de dans în propriul interes, potrivit stirileprotv.ro.

În acest context, proape 30 de balerini sunt hotărâți să plece odata cu Johan Kobborg, în semn de protest.
În replică, protestul organizat în fața Operei Naționale, împotriva noii conduceri, a primit o replică din partea vechilor angajați. Aceștia i-au huiduit pe Alina Cojocaru și pe susținătorii lor.

Una dintre contestatarele grupului care îl susținea pe Johan Kobborg, regizorul Cristina Cotescu, a declarat că: "Este ofensat că i se vorbește în limba română. Pedepsește persoanele care nu vorbesc în limba lui, și-a făcut o echipă numai de străini, care au calitățile lor. A marginalizat romanii la Opera Nationala din Bucuresti.

[citeste si]

"Dacă plecăm din țară, eu plec cu un om care are o jumatate de inimă și acea jumătate de inimă el mi-a oferit-o în ultimii ani pentru că cealalată a fost aici. Și știu sigur că o să rămână aici."
Cristina Cotescu, regizor: "Este ofensat ca i se vorbeste in limba romana. Pedepseste persoanele care nu vorbesc in limba lui si-a facut o echipa numai de straini, care au calitatile lor. A marginalizat romanii la Opera Nationala din Bucuresti."

Tiberiu Soare, director adjunct al Operei a afirmat că  "În realitate, ceea ce s-a întâmplat aici, era, de fapt, o activitate a unei companii de balet, mascat privată. Dânsul se folosea în scop personal de această companie de balet a ONB."

Tiberiu Soare mai susține că ar fi dispărut sume de bani strânse la o gală caritabilă susținută la New York.

Efectele acestor tensiuni se văd deja. Mai mulți deținători de drepturi ai spectacolelor puse în scenă la București au anunțat că își vor retrage acordurile pentru reprezentațiile de la București.

În plus, zeci de fani ai Alinei Cojocaru își cer banii înapoi de la Operă,potrivit europafm.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel