Raluca Prună, declarație de ultimă oră despre amnistie și grațiere

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a afirmat că, deşi va iniţia un proiect de lege menit să ducă la reducerea supraaglomerării din penitenciare, nu doreşte să creeze 'niciun fel de aşteptare publică' referitoare la amnistie şi graţiere. 

'Nu vreau să fac referitor la acest lucru (n.r. - amnistiere şi graţiere) niciun fel de comentariu. Nu vreau să creez niciun fel de aşteptare publică. Am spus că voi lansa o dezbatere care nu exclude absolut niciun fel de opţiune şi în urma dezbaterii publice voi pune pe masa Guvernului, în primul rând, şi apoi pe masa Parlamentului, proiectul de lege care va reflecta combinaţia de opţiuni, aşa cum credem noi şi cum reiese din dezbaterea publică, combinaţie care va reuşi să descrească, sper eu, supraaglomerarea (n.r. - în penitenciare)', a afirmat Prună, marţi, la Parlament.

Ea a confirmat că există o discuţie pentru construirea a trei noi penitenciare.

'Două penitenciare noi, plus o discuţie pentru un al treilea penitenciar. E corectă informaţia. E în Strategia de Reformare a Sistemului Penitenciar din România, care a fost adoptată de Guvernul precedent', a adăugat ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel