Ministru tehnocrat, declarație scandaloasă. Bogdan Chirieac: Omul nu are noțiunea banului

Ministrul Comunicaţilor, Marius Bostan, este de părere că gratuitatea sistemului educaţional este o reminiscenţă a anilor de comunism și nu oferă calitate. În opinia sa, părinţii ar trebui să plătească pentru educaţia copiilor lor, "100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis". Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat în legătură cu afirmațiile ministrului Comunicațiilor, apreciind că "omul nu are noțiunea banului".

"Unii profesori pur şi simplu îşi bat joc de meseria lor şi spun că au salarii mici. Domnule, mergi acasă, dă-ţi demisia. Dar nu să îţi baţi joc de viitorul copilului. Justificarea că "am salariu mic" e o imbecilitate. Am salariu mic, îmi dau demisia, mă apuc de altă muncă dacă nu îmi place meseria asta. Vorbele mele poate sunt brutale. Dacă fiecare părinte ar plăti 100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis...", a spus Bostan, relatează economica.net.

"Mentalitatea comunistă a fost aşa: să primesc gratis educaţie. Atunci nu cer în partea cealaltă la ghişeu calitate. (...) După părerea mea, orice serviciu trebuie plătit într-o formă sau alta", a mai afirmat ministrul Comunicaţiilor.

Bogdan Chirieac: Omul acesta mai e ministru?

Analistul politic Bogdan Chirieac, invitat marți la Antena 3, a comentat declarațiile oficialului Guvernului: "Omul mai e în continuare ministru după declarația asta? Omul se revoltă în acest moment că educația este gratuită în România. Întrebarea mea este: când va fi demis de dl Cioloș? Că dacă nu va fi demis de dl Cioloș, înseamnă că premierul își asumă integral zicerile d-lui ministru. Omul nu are, se pare, noțiunea banului. Foarte mulți copii în România sunt crescuți de bunici, părinții fiind în străinătate la muncă. Ei sunt întreținuți de multe ori dintr-o pensie de mizerie. Omul se gândește, "nu mult, să dai 100 de lei pentru educație". Altminteri educația este gratuită în toate țările europene și în toate statele civilizate", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel