World Press Photo 2015: O imagine alb-negru cu refugiati, desemnată câștigătoare

Fotografia unui bărbat cu un copil mic în brațe pe care încearcă să-l strecoare printre sârmele ghimpate la frontiera dintre Serbia și Ungaria, realizată de australianul Warren Richardson la lumina lunii, a câștigat premiul cel mare al celui mai prestigios concurs de fotojurnalism, World Press Photo, conform AFP.

Intitulată "Speranța unei noi vieți", fotografia alb-negru a fost obținută de fotograful freelancer în noaptea de 28 august 2015, în timp ce refugiații încercau să treacă în Ungaria. Un copil mic era dat din mână în mână printre sârmele ghimpate la punctul de frontieră dintre Horgos, în Serbia, și Roszke, în Ungaria.

Fotografia realizată de Warren Richardson este "puternică" prin simplitatea ei, a susținut președintele juriului Francis Kohn, directorul foto al AFP, scrie Agerpres.

Pentru Huang Wen, membru al juriului și directorul departamentului de dezvoltare media de la Xinhua, fotografia este "tulburătoare": "Putem observa anxietatea și tensiunea într-o manieră subtilă, imaginea surprinde emoțiile și sentimentele unui tată care încearcă să-și treacă copilul într-o lume din care dorește să facă parte".

În acea noapte, după cinzi zile petrecute în tabăra cu refugiații, Warren Richardson a văzut sosind un grup de circa 200 de persoane care mergea la adăpostul copacilor, de-a lungul liniei de sârmă ghimpatăa.

"Ne-am jucat de-a șoarecele și pisica cu poliția toată noaptea", povestește fotograful citat în comunicatul World Press Photo care anunță premiul. "Era în jur de ora 3 dimineața când am realizat această fotografie și nu puteam folosi flash-ul pentru că polițiștii îi căutau pe acești oameni... așa că am folosit lumina de la Lună", a povestit el.

Prima ediție a World Press Photo s-a ținut în 1955, când membrii uniunii fotojurnaliștilor olandezi au transformat competiția națională în una mondială. În primul an, 42 de fotografi din 11 țări au prezentat peste 300 de fotografii juriului. La ediția din acest an, competiția a atras 5.775 de fotografi din 128 de țări, care au trimis 83.000 de imagini. Premiile au fost împărțite unui număr de 41 de fotografi, de 21 de naționalități, înscriși în concurs la șapte categorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel