Wild Danube, următorul proiect al lui Charlie Ottley. Parteneriat cu Asociația Delta Dunării

Wild Danube, următorul proiect al lui Charlie Ottley. Parteneriat cu Asociația Delta Dunării  /  Sursă foto: Pixbay
Wild Danube, următorul proiect al lui Charlie Ottley. Parteneriat cu Asociația Delta Dunării / Sursă foto: Pixbay

Charlie Ottley, jurnalistul BBC îndrăgostit de România, a demarat un proiect nou în Delta Dunării.

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, de la BBC, cunoscut pentru serialele Wild Carpathia în România, a demarat un nou proiect, „Wild Danube“. Informația a fost publicată pe pagina de Facebook a Acoiației de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării:

„Celebrul producător de televiziune, Charlie Ottley, va realiza un documentar despre Delta Dunării, în cele patru anotimpuri. “Wild Danube” va fi lansat pe 1 Decembrie 2021 iar Asociația Delta Dunării este onorată că a fost cooptată în acest proiect“, se arată în postarea celor de la Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării.

"Vrem să arătăm lumii că acesta este unul dintre cele mai preţioase ecosisteme de pe planetă şi să-i încurajăm pe oameni să vină aici, să experimenteze acest loc magic şi, de ce nu, să vină cu idei despre cum ar putea să fie protejată. Să fim cinstiţi! Delta este ameninţată. Sunt multe construcţii ilegale, sunt probleme cu pescuitul, există poluare", a declarat Charlie Ottley.

El le-a mulţumit partenerilor proiectului pentru sprijin şi a precizat că va filma în Deltă în toate anotimpurile pentru a surprinde natura şi oamenii de aici.

"Trebuie să găsim un mod sustenabil de gestionare a Deltei şi să o protejăm de poluare, să gestionăm durabil resursa piscicolă şi turismul. Dacă vom continua să construim haotic şi să mergem cu viteze mari pe canale, Delta nu va mai rezista mult timp. Este esenţial să încurajăm oamenii să vină aici să practice ecoturismul şi să protejeze acest loc incredibil", a mai spus jurnalistul BBC.

În opinia lui, Delta nu este suficient promovată



"Delta nu a avut suficientă promovare, deşi este cea mai mare deltă din Europa, iar biodiversitatea este incredibilă. Vrem să rebranduim Delta ca 'Amazonul Europei' şi sperăm să atragem cât mai mulţi turişti în această zonă minunată", a afirmat Ottley. Primele cadre pentru noul documentar au fost luate în urmă cu câteva săptămâni, atunci când tot nordul Dobrogei era acoperit de zăpadă.

"A fost o adevărată experienţă. (...) Oamenii de aici sunt obişnuiţi, dar eu nu. Îmi îngheţaseră degetele, am fost obligaţi să filmăm din maşină, nu am putut folosi drona, din cauza rafalelor de vânt foarte puternice, dar a fost fabulos", a povestit Charlie Ottley.

Referindu-se la dimineaţa zilei de miercuri în care a făcut noi înregistrări, el s-a arătat încântat, chiar dacă planurile iniţiale nu au putut fi respectate.

"Azi (miercuri - n.r.), nu am avut zăpadă, dar este gheaţă pe lac, iar pescarii nu au putut ieşi cu bărcile. Am fi vrut să-i filmăm pe lacul Razim, în timp ce îşi întind plasele, aşa cum o fac de secole. Dar totul s-a blocat pentru că e gheaţă pe lac. Şi asta în sine este o ştire", a mai spus Ottley.

Cătălin Țibuleac vrea să atragă turiști

Jurnalistul britanic este sprijinit de Fundaţia Noble Heart, de câteva companii private, precum şi de Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD).

"Anul acesta, vrem să atragem 10% din turiştii străini pierduţi anul trecut, din cauza crizei sanitare. Nu este doar o speranţă, ci un proiect la care am început să lucrăm alături de Charlie Ottley", a precizat preşedintele AMDTDD, Cătălin Ţibuleac, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel