Vrei un păr des și mătăsos? Șase măști simple, pe care le poți face cu ingredientele din cămară 

Vrei un păr des și mătăsos. Șase măști simple, pe care le poți face cu ingredientele din cămară. Sursa - Pexels
Vrei un păr des și mătăsos. Șase măști simple, pe care le poți face cu ingredientele din cămară. Sursa - Pexels

Măștile pentru păr, făcute cu ingredientele din cămară, sunt un adevărat tratament de înfrumusețare, ușor de realizat și ieftin, potrivit pentru orice tip de păr. Pentru a crea o mască pentru păr în casă, trebuie doar să scoți din cămară și frigider ingredientele de care ai nevoie. 

Pregătirea unei măști pentru păr este foarte simplă și, de asemenea, distractivă. Dar este la fel de important să-ți cunoști tipul de păr pentru a alege ingredientele potrivite. Uleiul și mierea, de exemplu, sunt grozave pentru părul uscat, în timp ce bicarbonatul de sodiu și lămâia sunt potrivite pentru părul gras.

În acest  articol vom dezvăluim 6 rețete de măști concepute pentru orice tip de păr:  măști pentru păr uscat și creț, pentru păr gras, dar și pentru păr fragil și subțire. 

 

Ține roșiile în vasul cu fructe: trucuri care te învață cum să păstrezi alimentele proaspete mai mult timp   

Măști pentru părul încrețit și uscat care este greu de îmblânzit, tinde să se electrizeze, fiind greu de coafat. Este tern, plictisitor și deshidratat.  Pentru a îmblânzi acest tip de păr, există multe măști naturale pe care le puteți face acasă, în câteva minute, și cu ingrediente ușor disponibile.

Mască pentru păr uscat și încrețit cu avocado, ulei de cocos, iaurt și miere: Avocado și iaurtul sunt hrănitoare, în timp ce uleiurile vegetale sunt hidratante și emoliente.  Luați un avocado copt și zdrobiți pulpa într-un castron mic, în care va trebui să adăugați un iaurt simplu, 3 linguri de ulei de cocos și 2 linguri de miere.

Dacă nu aveți ulei de cocos, îl puteți înlocui cu un alt ulei vegetal, cum ar fi uleiul de jojoba, uleiul de migdale dulci sau pur și simplu ulei de măsline. Amesteca bine ingredientele ca să nu se formeze cocoloașe, apoi aplica-l pe tot părul, de la rădăcini până la vârfuri, distribuindu-l bine. Lăsați masca să acționeze aproximativ 30 de minute și apoi spălați-l normal, cu șampon și balsam. Dacă aveți părul mediu-scurt sau scurt, tăiați dozele la jumătate.

 

Mască pentru păr încrețit și uscat cu ulei de măsline și miere:  Recomandăm această mască  cu ulei de măsline și miere celor cu părul foarte uscat, având în vedere proprietățile regeneratoare, emoliente și hidratante ale ingredientelor folosite.

Procedura este foarte rapida: ia un bol și amestecă 3 linguri de ulei de măsline cu 2 linguri de miere până obții un amestec omogen. Aplicați masca pe păr, de la rădăcini până la vârfuri, masând ușor zona scalpului. Lăsați masca să acționeze aproximativ 20 de minute, apoi spălați-o cu un șampon pentru păr uscat și fragil. Înfășurați-vă părul cu folie alimentară sau o cască de duș.

Tartă cu banane caramelizate și nuci: o rețetă cu origini arăbești, care i-a cucerit pe gurmanzi

 

Măști pentru păr gras: Părul gras este o problemă destul de comună atât la femei, cât și la bărbați și se caracterizează printr-un exces de sebum asociat  cu căderea părului. Aspectul părului este tern și gras, iar părul se murdărește ușor, motiv pentru care avem tendința de a-l spăla foarte des.  Măștile pentru părul gras pot fi un ajutor foarte valoros în reglarea producției de sebum, purificând delicat părul.

Mască pentru păr gras cu măr și ghimbir. Ghimbirul este un adevărat remediu pentru părul gras. Luați o rădăcină de ghimbir decojită și amestecați-o cu un măr. Luați un castron mic, turnați amestecul înăuntru și adăugați 3 linguri de gel de aloe vera și 2 lingurițe de miere.  Adăugați  2/3 picături de ulei esențial, este excelent, pentru părul gras: ulei de arbore de ceai sau ulei esențial de lămâie. Aplicați masca pe tot părul și lăsați-o să acționeze aproximativ 40 de minute. Spălați, apoi, părul cu un șampon pentru păr gras.

 

Mască purificatoare pentru păr gras cu bicarbonat, aloe și lămâie

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient eficient în cazul mătreții, fiind un bun regulator de sebum. Combinat cu lămâie, bicarbonatul este un excelent degresant, iar aloe vera este cunoscută pentru proprietățile sale emoliente, antiseptice și antiinflamatoare, este posibil să se creeze o mască foarte valabilă pentru părul gras.

Deci, stoarceți o lămâie într-un bol, apoi adăugați 1 lingură de gel de aloe vera și 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Se adaugă apă fierbinte ăn amestec până obțineți o consistență omogenă. Mască se lasă să să se răcească și se aplică apoi pe tot părul. Păstrați masca timp de aproximativ 20 de minute și continuați cu spălarea normală cu șampon și balsam potrivit pentru părul gras.


Înghețată de casă super cremoasă, gata în doar 10 minute. Nu ai nevoie de smântână 

Măști pentru părul fin și fragil.  Părul foarte fin tinde să se usuce și să se rupă cu ușurință, motiv pentru care are nevoie de ingrediente care îi redau hidratarea, puterea și chiar volumul, prevenind ruperea.

Mască cu banană și ulei de măsline:  Banana este un ingredient comun și ușor accesibil, ideal pentru părul fin care tinde să se rupă. Tăiați o banană  și puneți-o într-un castron mic cu 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de ulei de migdale  sau orice alt ulei vegetal și 2 linguri de miere. Amesteca totul bine până obții un amestec omogen, pe care âl vei aplica pe păr cu ajutorul unui pieptene. Lăsați masca să acționeze aproximativ 20 de minute și clătiți cu apă caldă.

Mască cu miere, ou și iaurt pentru păr fragil și fin:

Bateți oul într-un castron, apoi adăugați 2 linguri de miere și un borcan de iaurt simplu.  Amestecați și aplicați masca pe tot părul, ținându-o  aproximativ 30 de minute. Clătiți bine cu apă caldă și spălați-vă părul cu șampon și balsam.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel