Vrancea: Monumentul istoric Casa Tatovici, reabilitat cu fonduri europene de circa 2,5 milioane de euro

Monumentul istoric 'Casa Tatovici', care adăposteşte în prezent Secţia de ştiinţe ale naturii şi acvariu a Muzeului Vrancei, va fi consolidat şi reabilitat în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de circa 2,5 milioane de euro, a informat Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea.

'Monumentul istoric Secţia de ştiinţe ale naturii şi acvariu - Casa Tatovici face parte dintr-un amplu proces de consolidare şi reabilitare, în cadrul unui proiect derulat de administraţia judeţeană, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 2,5 milioane euro. (...) În prezent, conform graficului achiziţiilor publice din cererea de finanţare, ne aflăm în procedură de achiziţie publică pentru dotarea şi digitizarea imobilului. Toate celelalte contracte aferente proiectului au fost încheiate', se arată într-un comunicat de presă al CJ Vrancea.

Potrivit administraţiei judeţene, durata de implementare a proiectului este de 48 luni de la data semnării contractului de finanţare, ceea ce înseamnă că în anul 2022 clădirea va fi redată circuitului public. Casa Tatovici, amplasată vizavi de Biserica Catolică, este una dintre clădirile de referinţă din municipiul Focşani, care păstrează specificul oraşului românesc de secol al XIX-lea, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel