Vot electronic ONLINE în Parlament. Un deputat liberal cere reformarea sistemului electoral

Deputatul liberal Ben Oni Ardelean a cerut extinderea măsurii de vot electronic online pentru toată populaţia României, după ce parlamentarii s-au folosit de această măsură pentru şedinţa în care se discută starea de urgenţă în România. 

"Având în vedere că România este clasată pe locul 2 în lume la software, aceasta, pe baza unui clasament al Băncii Mondiale ce datează deja de câțiva ani și ne-am menținut poziția secundă după locul 1 deținut de SUA, având în vedere că banda de internet este printre cele mai bune dintre toate țările din lume, având în vedere vremurile pe care le trăim, ce impun mobilitate, flexibilitate și reforme rapide în toate sistemele și microsistemele, cred că este necesară o reforma dusă până la capăt în sistemul de vot, respectiv vot online la toate alegerile, care să poată fi exercitat de toți cetățenii români, indiferent de unde s-ar afla pe glob!", a scris Ben Oni Ardelean pe Facebook. 

"Să ducem până la capăt reforma sistemului electoral"

"Sper ca după ședința online de azi a Parlamentului să nu mai existe scuze, dându-se deseori vina pe "securizarea sistemului". Cât timp, electronic, se pot face securizat tranzacții de sute de mii de euro, cât timp soluțiile IT românești sunt extrem de complexe pe securizări de orice tip, cât timp avem soluții hardware de mari capacități și securizate. etc., cred că putem dezvolta rapid un sistem de vot electronic pentru toți cetățenii români.

Așa că sper să ducem până la capăt reforma sistemului electoral!", a mai transmis deputatul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel