Urmărește emisiunea live


Vloggerul Cătălin Stănciulescu (BackPackYourLife) a fost la Cernobîl, la 35 de ani de la catastrofă / VIDEO

Vloggerul Cătălin Stănciulescu (BackPackYourLife) a fost la Cernobîl, la 35 de ani de la eveniment / Sursă foto: Captură foto Youtube
Vloggerul Cătălin Stănciulescu (BackPackYourLife) a fost la Cernobîl, la 35 de ani de la eveniment / Sursă foto: Captură foto Youtube

Cătălin Stănciulescu, unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri din România, și-a luat inima în dinți și a mers la Cernobîl, la aproape 35 de ani de la catastrofa care a avut loc în Uniunea Sovietică.

Pe 26 aprilie 1986, puțin după ora 1 noaptea, reactorul 4 de la centrala Nucleară de la Cernobîl (la acea vreme în Uniunea Sovietică) a explodat și a aruncat în aer radiații care au afectat întreaga regiune est-europeană.

În prezent, zona a devenit izolată, localitățile Prîpeat și Cernobîl fiind părăsite, iar reactorul fiind închis în două sarcofage, ultimul, metalic, finalizat în urmă cu 5 ani. O întreagă regiune aflată în jurul centralei, atât din Ucraina cât și din Belarus, este înscrisă în așa-numita zonă de excluziune. Totuși, este permisă vizitarea zonei în scop turistic și foarte mulți turiști și-au luat inima în dinți pentru a vizita regiunea Cernobîl, mai ales după difuzarea serialului omonim, în 2019.

Unul dintre cei care s-au aventurat în zona de excluziune de la Cernobîl, vloggerul român Cătălin Stănciulescu (BackPackYourLife) a postat pe canalul său de Youtube experiența pe care a avut-o atunci când a vizitat centrala nucleară și orașul părăsit Prîpeat. Acesta a intrat prin clădirile dezafectate, s-a urcat pe blocurile părăsite și a intrat în celebrele grădinițe din oraș pentru a surprinde atmosfera dezolantă a orașului care odinioară era mândria Uniunii Sovietice.

De asemenea, Cătălin Stănciulescu a deschis și o sticlă de vodkă și a băut din ea chiar în fața roții galbene, o emblematică structură rămasă din ceea ce a fost parcul de distracții al orașului Prîpeat. Alte obiective din zonă sunt cinematograful Prometeu, aflat în aer liber, supermarket-urile sovietice și turnurile de răcire, multe dintre ele fiind nefinalizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel