Violențe Franța. Diaconu: Ei crapă de îngrijorare privind România. În Europa umblă armate fără uniforme

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Europarlamentarul Mircea Diaconu a vorbit despre criticile la adresa României, dar și despre noul val de violențe care a lovit azi Franța.

Franța a fost lovită de noi violențe azi chiar de Ziua Muncii, străzile Parisului transfmorându-se într-un adevărat câmp de luptă, jandarmii francezi fiind nevoiți să recurgă la gaze lacrimogene și arestări după ce cel puțin o clădire a fost incendiată de protestatari.

Prezent la emisiunea „Punctul de întâlnire”, cu Radu Tudor, la Antena 3, Mircea Diaconu a comentat situația dramatică din Franța.

„Mi s-a părut de mai multă vreme, de ani de zile, că umblă prin Europa armate fără uniforme. Mă tem că aici despre asta este vorba. Acestea sunt lucrurile care ar trebui să-i îngrijoreze în cel mai înalt grad pe domnii Timmermans, Weber, și tot felul de construcții umane electorale, ușor penibile”, spune europarlamentarul.

Timmermans și Weber „crapă de îngrijorare privind România”

„Acestea sunt motive de îngrijorare. Dar ei crapă de îngrijorare privind România, privind statul de drept din România. Tot vorbim, dar mie mi se pare că încă nu a apucat România să aibă stat de drept pe care să îl apere dânșii. Încă nu am ajuns acolo. Este extrem de grav ce se întâmplă”, a precizat Diaconu.

Prezent în studioul emisiunii, analistul politic Bogdan Chirieac a comentat și el violențele care au lovit Franța de mai bine de jumătate de an, completând declarația lui Mircea Diaconu:

„Europa are nevoie de o schimbare. Domnul Macron dorește să îi ia locul doamnei Merkel. Problema este că laboratorul de unde a ieșit și a fost pus în fruntea Franței nu este suficient de puternic să asigure și continuitatea.

Când spunem stat de drept, semnalez că azi în Europa nu există nicio definiție concretă și detaliată. Toată lumea vorbește despre statul de drept, dar nimeni nu spune ce înseamnă el. Procurorii sunt magistrați? Este prima întrebare. Nu există nicio definiție, statul de drept nu a fost definit”, a completat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel