Victor Ponta, întrebat de Bogdan Chirieac dacă Traian Băsescu va fi suspendat după alegeri

Premierul Victor Ponta i-a răspuns, duminică seara, analistului politic Bogdan Chirieac, care l-a întrebat dacă va fi suspendat de către Parlament președintele Traian Băsescu după alegerile prezidențiale.

Într-o intervenție telefonică la România Tv, Victor Ponta a anunțat că așteaptă o demisie a lui Traian Băsescu pe 17 noiembrie, după alegerile prezidențiale. 

"Există această posibilitate vehiculată în presă - n-am auzit-o până acum în mediul politic, în care Parlamentul ar putea să voteze după alegerile prezidențiale suspendarea dlui Traian Băsescu, tocmai pentru a scurta mandatul domniei sale la Cotroceni. Cât de serioasă este această opțiune?", l-a întrebat Bogdan Chirieac pe primul-ministru.

Vezi și: Sondaj: Ponta îl spulberă pe Iohannis. Cine e pe 3, cine e deziluzie

"Eu cred că cel mai serios și cel mai bine pentru România ar fi să evităm, dacă se poate desigur, noi crize politice, să avem cât mai repede - am spus 17, poate am exagerat, cred că va fi validat rezultatul alegerilor prezidențiale undeva pe 18, 19 noiembrie, și atunci dl Băsescu să spună: 'Domne, v-am făcut destule rele. Ajunge că m-ați dat jos în 2012 și eu am mai stat, poftim, mă retrag cu o lună înainte și îl las pe președintele legitim să conducă'. Dar, repet, asta ar însemna ca dl Băsescu, pe final de mandat, să dovedească din nou un pic de respect față de români și de România. Nu cred că va face lucrul ăsta și n-are rost să ne facem iluzii că va deveni după nouă ani și 11 luni, așa, un om serios și un om bun", a răspuns candidatul PSD-UNPR-PC pentru Cotroceni. 

"Deci, practic, noul președinte al României va intra în funcție pe 22 decembrie", a concluzionat analistul politic. 

"Domnule, Chirieac, în urmă cu fix 25 de ani, un alt președinte al României a plecat pe 22 decembrie. Vedeți, istoria face glume ...", a replicat Victor Ponta.

"Amare", a intervenit Bogdan Chirieac.

Citește și: Un prezidențiabil propune ca țara să fie condusă prin referendumuri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel