Victor Ponta, despre viitorul comisar european

Premierul Victor Ponta, într-un interviu acordat, luni,  Agerpres, a atins și subiectul viitorului comisar european pe care România va trebui să-l desemneze, în condițiile în care păstrarea Agriculturii cu Daniel Cioloș este destul de dificil.

"E o situație un pic ciudată, ca să nu spun altfel și nu vreau să intru în polemici. Dar, într-adevăr, conform Regulamentului Uniunii Europene și legii naționale, comisarul european este desemnat de către Guvern, însă eu nu particip la negocieri, participă președintele țării care merge la Consiliul European. E ca și când eu trebuie să cumpăr o mașină pe care n-am văzut-o niciodată, o negociază altcineva în numele meu, mai ales o negociază domnul președinte Băsescu, cu care n-am, să zic, o relație instituțională foarte apropiată, nu m-a întrebat...", a declarat premierul pentru Agerpres.

Premierul a declarat că despre ce se discută la Bruxelles el află de la colegii premieri și prieteni, și nu de la președintele Traian Băsescu, așa cum ar fi normal.

Citește și: Preda dezvăluie motivul pentru care Geoană va fi numit comisar de Ponta

Victor Ponta spune că a avut o discuție informală cu Traian Băsescu în urmă cu două luni, pentru a încerca să păstreze  "Agricultura, pentru că din punctul ăsta de vedere e un portofoliu important, dar n-am avut nicio altă discuție, ce se întâmplă dacă nu putem obține Agricultura așa încât ce să spun, nu pot să spun decât că sper că președintele va negocia bine în numele României. E o situație... Eu repet, eu pot să am informații pe căi informale de la ceilalți prim-miniștri, dar asta înseamnă de fapt pentru România o putere foarte slabă de negociere pentru că toți cei de acolo știu foarte bine că negociază cu ... adică știu foarte bine că negociază cu the wrong person, cu o persoană, cu președintele care nu poate desemna comisarul", a mai precizat Victor Ponta.

Vasile Pușcaș, vehiculat pentru viitorul comisar european din partea României

Despre numele   fostului negociator-șef al României cu Uniunea Europeană, Vasile Pușcaș, Victor Ponta este de părere că acesta reprezintă un câștig pentru România.
"Am o părere excelentă despre Vasile Pușcaș și cred că e unul dintre cei mai bine pregătiți români pentru o asemenea funcție, dar nu a fost absolut nimic concret. Vasile Pușcaș e un tip foarte așezat așa și nu este genul care să spună, domnule, nu contează ce portofoliu avem, numiți-mă pe mine. Deci, ideea este în primul și în primul rând să știm ce portofoliu avem, după care să cauți un profil profesional care să corespundă, pentru că acest comisar pe care România îl va propune oricum trebuie să treacă mai departe de audierile din Parlamentul European, audieri care nu sunt în niciun caz ușoare. Însă, repet, probabil după 27 (n.r. iunie) sper să aflu de la alți prim-miniștri ce primește România. Ceea ce, sincer, nu e în regulă", a mai declarat Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel