EXCLUSIV  Viață normală pentru cei vaccinați anti-COVID. Reacția a 25.000 de români după afirmația lui Cîțu. ”Cred că ajunge”

Premierul Florin Cîțu considera că românii vaccinați anti-COVID ar trebui să revină la o viață normală. 

”Din punctul meu de vedere, persoanele vaccinate ar trebui să beneficieze de o viaţă normală” spunea premierul Florin Cîțu, în 10 mai 2021

DCNews a demarat, în acest context controversat, un sondaj, pentru a vedea care este părerea celor care citesc dcnews.ro despre afirmația premierului Florin Cîțu cu privire la revenirea la normalitate pentru cei vaccinați. 

În 15 mai 2021, a fost marcată prima revenire la normalitate, una care nu a ținut, pentru moment, cont de vaccinarea anti-COVID. Toți cetățenii aflați pe teritoriul României pot ieși în spațiile deschise publice fără mască. De asemenea, a fost eliminată carantina de noapte în toată țara. Masca rămâne obligatorie pentru toți în spațiile deschise aglomerate, precum piețele, în mijloacele de transport în comun, precum și-n spațiile închise de tip magazin, supermarket, mall, benzinării, etc. 

Vezi aici lista completă de relaxări aplicate din 15 mai 2021

La revenirea în țară se face însă o diferență pentru cei vaccinați, care nu vor mai sta în carantina de 14 zile. 

Vezi aici: STATELE din zona verde, zona galbenă, zona roșie. Când NU stai în CARANTINĂ la revenirea în țară deși vii din zona galbenă sau roșie

Însă, se preconizează că ar urma relaxări care să-i favorizeze pe cei vaccinați anti-COVID, precum participarea la evenimente, de la evenimente private, precum nunți, botezuri, până la evenimente organizate în interior sau în spațiu deschis, precum spectacole, concerte, festivaluri unde acces ar putea avea doar cei vaccinați. 

Dar ce părere au românii despre revenirea completă la normalitate pentru cei vaccinați? 

Sondajul DCNews arată că subiectul rămâne unul controversat, chiar dacă balanța înclină spre favorabilitate. Întrebați fiind ”Cei care s-au vaccinat ar trebui să beneficieze de o viață normală, așa cum spune Florin Cîțu?”, cei mai mulți, 56,9%, adică 14.492 de utilizatori, au răspuns ”DA”. 43,1% au bifat răspunsul ”NU”, respectiv 10.998 de oameni. 

1. foto dcnew... (sondaj-normalitate-vaccinati_97478500.jpg)

Cititorii dcnews.ro au reacționat și pe Facebook față de acest sondaj: ”O viață normală ar trebui să fie pentru toată lumea! Doar că este un deziderat greu de atins, mai ales în România! În țara ”specialilor”, nu este foarte clar ce înseamnă normal!”, ”Toată lumea! Vaccinatul să fie fericit, e ferit! Masca: o găselnița ce-ți prilejuiește multe neplăceri!”, ”Toți ar trebui să ducem o viață normală, cred că și-au umplut destul conturile. (...) Cred că ajunge.” 

La începutul lunii mai, dcnews a mai realizat un sondaj în această notă. Rezultatul acelui sondaj arăta că 41,6% erau de acord cu facilitățile pentru cei vaccinați anti-COVID, iar 58,4% erau împotrivă. Vezi aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel