Verdict pentru Jocurile Olimpice. Competiţia va avea loc indiferent de situaţia COVID de la Tokyo

Foto:  Free-Photos - Pixabay
Foto: Free-Photos - Pixabay

Jocurile Olimpice din Japonia sunt programate în perioada 23 iulie – 8 august.

Competiția va fi organizată deși Tokyo va fi în stare de urgenţă până pe 31 mai. Cel puţin 75% din locatarii din satul olimpic vor fi vaccinaţi pentru Jocurile Olimpice. După toate controversele pe care le-au creat, Jocurile Olimpice vor avea loc 100%. Aşa spune John Coates, directorul comisiei de coordonare a Jocurilor Olimpice de anul acesta.

„Sfatul pe care l-am primit din partea OMS şi toate celelalte sfaturi ştiinţifice şi medicale pe care le-am primit arată că toate măsurile pe care le-am subliniat în regulament şi în versiunea actuală a acestuia ... Toate măsurile pe care le luăm sunt satisfăcătoare şi vor asigura desfăşurarea în siguranţă a Jocurilor Olimipice din punct de vedere sanitar indiferent că va fi stare de urgenţă sau nu”, a declarat John Coates.

Dar japonezii tot nu vor să audă de Jocuri Olimpice în vară. Yukio este directorul unui spital din Osaka şi a povestit despre lupta pe care a dus-o mama lui împotriva COVID-19. Acesta a subliniat cât de periculoasă e situaţia din Japonia în perspectiva Jocurilor Olimpice.

„Mi-am pierdut mama iubită care trăia în Osaka din cauza COVID-19. Infectivitatea tulpinii mutante e atât de periculoasă încât chiar şi dacă te protejezi, tot ai putea ajunge să fii infectat, din păcate”, susţine Yukio Nishiguchi, directorul siptalului Juso din Osaka, potrivit Mediafax.

66 de sportivi români, calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Sporturile care trimit tricolori la competiţia niponă sunt înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă. 

Jocurile Olimpice din 2020 trebuiau să înceapă pe 24 iulie 2020, dar evenimentul a fost amânat cu un an din cauza pandemiei şi va debuta pe 23 iulie 2021, urmând să se încheie pe 8 august 2021. Amânarea cu un an a Olimpiadei de la Tokyo din cauza pandemiei de coronavirus va costa Japonia 2,8 miliarde dolari, cea mai mare parte din aceste cheltuieli suplimentare fiind legate de activităţile operaţionale şi de măsurile de siguranţă contra Covid-19.

Guvernul de la Tokyo va contribui cu 1,15 miliarde dolari, în timp ce comitetul de organizare şi guvernul Japoniei vor acoperi restul sumei, cu circa 991 milioane dolari respectiv circa 683 milioane dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel