Vasile Dîncu, precizări privind o lege mult așteptată de români

Un proiect de lege privind salarizarea bugetarilor, asumat de întregul Guvern, va fi dat publicităţii peste cel mult o săptămână, a anunţat, luni, vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la finalul reuniunii Asociaţiei Municipiilor din România.

'E un proiect care se află în câteva variante în acest moment la Guvern. Într-o săptămână cel târziu, o să aveţi un proiect pe care şi-l asumă întreg Guvernul. Nu întrebaţi despre nivele de salarizare sau despre cum s-a făcut armonizarea pe categorii ocupaţionale pentru că sunt probleme pe care încă le avem în discuţie. În funcţie de ipoteza pe care o vom stabili, vom ajunge la o anumită configuraţie. Este o problemă legată şi de compatibilizarea cu Ministerul de Finanţe. Ministerul de Finanţe, evident, deţinând portofelul naţional, trebuie să fie de acord sau nu cu anumite variante. Ei ne spun pragmatic ce putem să facem. Nu vrem să facem proiecte electorale din această lege, ci vrem să facem un proiect aplicabil, mai ales că de şase ani se aşteaptă o variantă care să fie pragmatică şi care să poată fi pusă în practică', a declarat vicepremierul, la solicitarea presei, citat de Agerpres.

Citește și: Theodor Stolojan, previziuni sumbre despre Legea salarizării

Întrebat totodată de ce ministrul Muncii, Claudia-Ana Costea, nu a răspuns invitaţiilor adresate de comisia de specialitate din Camera Deputaţilor sau dacă evită discuţiile cu presa, Vasile Dîncu a precizat că proiectul legii salarizării se află deocamdată în faza de 'draft' şi nu pot fi anunţate în mod public decizii care nu sunt asumate de întregul Cabinet.

'Noi nu putem să comunicăm şi doamna nu poate să comunice un proiect aflat în draft, când este vorba de salarizare, unde este o sensibilitate foarte mare şi nu îşi poate asuma public decizii pe care nu şi le asumă întreg Guvernul. (...) În această situaţie în care aşteptaţi de la ea să vă dea nivele de salarizare, pentru că au apărut în presă deja o grămadă de fantezii legate de nivele de salarizare, cred că din cauza asta... Dar, se va regla aceasta foarte repede, pentru că vom avea o variantă a Guvernului şi atunci se va comunica masiv pe ea', a precizat el. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel