Vacanță în Turcia. Imagini din Bodrum, un melanj fermecător între tradițional și modern (FOTO)

Dacă ai luat în calcul un concediu în Bodrum, poți arunca un ochi pe galeria foto pe care ți-am pregătit-o. Vei fi fermecat de frumusețea acestui loc plin de viață. 

Stațiunea turcească Bodrum este situat pe coasta egeeană, în apropierea insulei greceşti Kos, înţesat de clădiri albe, emanând o atmosferă boemă, potrivit concediu.com.

Cum ajungi în Bodrum

Cu maşina

Insulă este accesibilă cu maşina, drumul de 1200 km putând fi străbătut în aproximativ 18 de ore (cu plecare din Bucureşti), pe traseul recomandat Ruse – Razgrad - Sliven - Edirne - Eceabat - transfer feribot - Canakkale - Edremit - Ayvalik - Izmir - Soke - Bodrum. De preferat este o oprire pentru noapte în Canakkale, dacă alegeţi traseul cel mai scurt, sau Istanbul, dar se adăugă undeva la 200 km în plus pentru întreg traseul. Taxa de ferry este în jur de 100 euro pentru o maşină şi 3 pasageri. 

Cu trenul

Poţi ajunge în Bodrum pe ruta Bucureşti – Istanbul – Bodrum, dar ai nevoie de mai multe bilete de tren şi te costă aproximativ 120 euro. 

Cu avionul

În Bodrum se ajunge uşor cu avionul, după un zbor de aproximativ 2 ore pentru cursele directe, de linie sau charter, respective între 6 şi 8 ore pentru zborurile cu escală. 

Vezi și: Vacanță în Grecia. Skopelos, insula superbă din "Mamma Mia!" (GALERIE FOTO + VIDEO)

Distracție și viață de noapte în Bodrum

Se spune că Bodrum are cea mai activă viață de noapte din Turcia. Vei găsi o mulțime de localuri de noapte, atât în centrul orașului, cât şi pe plaje. Cele mai multe sunt situate în centrul orașului, Bodrum Bar Street, nume primit datorită numeroaselor baruri, pub-uri, cluburi, terase și restaurante, de pe lângă casele cu arhitectură tradițională, scrie ancapavel.ro. Dacă îţi place distracţia pe plajă, poți merge în Gumbet, staţiunea turistică unde se organizează beach-party-uri impresionante.

Plajele din Bodrum

Staţiunea Bagla, aflată la 14 km de Bodrum, pe coasta de sud, are plaje nisip fin. Staţiunea preferată de windsurf-eri este Gümbet, aflată la aproximativ 3 km vest de Bodrum. Gumbet este staţiunea cu cele mai frumoase plaje din Bodrum, ce găzduieşte hoteluri moderne, restaurante elegante și discoteci în aer liber.

Pe coasta de vest, vei găsi plaje frumoase, pitoreşti, în satele Akyar, Turgutreis, Gümuslük și Yalikavak, unde te poți bucura de restaurantele de pește.

Bitez este o plajă cu nisip, situată la doar 6 km de centrul orașului Bodrum. Are o lungime de 7 km, decorată cu imagini pitorești printre moschee legendare. Este ideală pentru sporturile de apă, dar şi pentru baie. Vei descoperi, aici, multe petreceri în stil tradițional turcesc, cu dansuri orientale și spectacole.

Vezi și: Vacanță în Turcia. Imagini din Marmaris, stațiunea plină de viață a turcilor (GALERIE FOTO)

Orașul Bodrum

Orașul Bodrum este cunoscut pentru faptul că este locul natal al istoricului grec Herodot, dar și locul unde se găsește Mausoleul din Halicarnas, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Este o localitate pitorească și oferă multe posibilităţi de distracţie. Are o eleganță enigmatică, de la castelul şi portul orașului, până la restaurantele şi cafenelele tradiţionale sau terasele pline de flori, aflate pe străzile albe. Aici, vei găsi un mix surprinzător între stilul tradițional și cel modern.

Vezi și: Vizită în Izmir, orașul turcesc între tradițional și modern (GALERIE FOTO)

Obiective turistice 

În jurul Bodrum-ului există câteva insuliṭe ce se pot vizita în excursii de o zi sau doar câteva ore în bărci/vaporaṣe de capacitate mică sau medie. Insula Kos, a grecilor, se găseṣte la doar o oră de mers cu vaporaṣul din Bodrum, potrivit calatoriprinlume.ro. Este o insulă relativ mică, ce se poate străbate de la un capăt la celălalt cu maṣina sau un scuter.

- Castelul Bodrum construit în sec. al XV-lea, găzduieṣte Muzeul de Arheologie;

- Mausoleul din Halicarnas,  site-ul arheologic considerat a fi una dintre cele ṣapte minuni ale lumii antice, adăpostește mormântul lui Mausoleus, Regele din Caria

- Muzeul de Marină;

- Teatrul Antic, amfiteatru construit în sec.IV î.e.n. – în timpul Regelui Mausoleus;

- Morile de vânt, aṣezate pe un deal, cu vedere spre două golfuri – Bardakçi ṣi Gümbet';

- Plaja Tay Beach - se poate ajunge aici cu un taxi-boat de pe faleza din centrul oraṣului. De pe plajă, se urmăreṣte drumul ce urcă în serpentine pe deal ṣi se poate ajunge în aproximativ 20 de minute la Morile de Vânt.

- Oasis Mall - pe timpul verii, în serile de week-end, aici se organizează spectacole cu muzică ṣi dansuri tradiționale.

Vezi și: Concediu în Antalya. Imagini cu destinația de vacanță preferată de români (GALERIE FOTO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel