Urmărește emisiunea live


Vacanță în Grecia. Top 6 destinații alese de turiști în 2022

Vacanță în Grecia. Top 6 destinații alese de turiștii în 2022 / Foto: Pixabay, de Hjörleifur Sveinbjörnsson
Vacanță în Grecia. Top 6 destinații alese de turiștii în 2022 / Foto: Pixabay, de Hjörleifur Sveinbjörnsson

Află în articol de ce industria turismului din Grecia merge atât de bine.

După doi ani de izolare, turismul din Grecia revine în forță, oficialii susținând că veniturile din turism din 2022 vor atinge 90% din nivelul lor pre-pandemie din 2019, timp în care țara a înregistrat încasări de 18 miliarde de euro pe baza a 33 de milioane de sosiri, scrie Greek Reporter.

Potrivit datelor Băncii Greciei din aprilie, veniturile din turism au fost peste nivelurile din aprilie 2019, marcând o creștere de aproape 100 de milioane de euro, în timp ce în luna mai, sosirile de pasageri din străinătate pe aeroporturile grecești au înregistrat o creștere de 3,2%, comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

Top 6 destinații din Grecia căutate de turiști



Un raport recent al ForwardKeys realizat pentru World Travel Market, dezvăluie că șase destinații turistice grecești se află în primele zece rezervări de călătorii din Europa pentru al treilea trimestru al anului 2022, adică în lunile iulie, august și septembrie.

Potrivit raportului, Mykonos și Rhodos au înregistrat o creștere de 29% față de aceeași perioadă din 2019, în timp ce Chania a avut o creștere de 26%, iar Heraklion de 23%. Sosirile în Santorini au crescut cu 20%, în timp ce creșterea în Salonic a fost de 17%.

Grecia este singura țară din Europa pe drumul către redresarea completă post-COVID-19 a conectivității sale totale și directe, conform Raportului de conectivitate a industriei aeroportuare pentru 2022, publicat recent de ACI Europe, asociația comercială a aeroporturilor europene.

Traficul de pasageri pe Aeroportul Internațional din Atena a fost aproape de nivelul din iunie 2019. Traficul de pasageri a totalizat 2,43 milioane pe aeroportul din Atena, în scădere cu 6,8% față de iunie 2019, în timp ce în primele șase luni ale anului, traficul de pasageri a ajuns la 9 milioane, în scădere cu 20,3% față de 2019.

Datele arată, de asemenea, că Grecia se pregătește să primească aproximativ 5.000 de nave de croazieră în 2022, o creștere cu 25% față de perioada pre-COVID. Numai portul Pireu va primi 750 de nave de croazieră în acest an, inclusiv sosiri ale noilor veniți Virgin Cruises și ultraluxul Ritz-Carlton Yacht Collection. 

De ce turismul în Grecia merge atât de bine?


Redresarea impresionantă a turismului în Grecia este parțial atribuită faptului că țara s-a deschis devreme pentru turiștii străini după Paștele greco-ortodox, care a fost pe 24 aprilie.

În plus, Grecia a fost printre primele țări europene care și-au redeschis granițele pentru călătorii neesențiale. Toate restricțiile de călătorie legate de COVID-19 au fost ridicate. Pentru a zbura în sau în afara țării, călătorii erau obligați anterior să prezinte fie un certificat de vaccinare, un certificat care să ateste că s-au vindecat de coronavirus sau un test negativ. În prezent, nu este necesară dovada unui test negativ sau dovada vaccin anti-COVID pentru a intra în țară, iar pasagerii din avioane nu sunt obligați să poarte mască.

Întreprinderile turistice grecești nu sunt susceptibile de a fi afectate de războiul Rusia-Ucraina, noi piețe înlocuind deja turiștii din cele două țări, arată un raport publicat recent de Uniunea Camerelor de Comerț Elene în colaborare cu Palmos Analysis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel