Vacanță în Grecia 2022, condiții de călătorie. Ministrul GREC al Turismului, în România: Așteptăm 1 milion de români, pot veni doar cu buletinul

foto pexels
foto pexels

Ministrul grec al Turismului, Vasilis Kikilias, a ținut o conferință de presă la București, unde a vorbit despre condițiile de călătorie în Grecia pentru turiștii români. 

Vacanță în Grecia 2022, condiții de călătorie  De la 1 mai 2022, a fost ridicată necesitatea certificatului verde la granița cu statul elen, astfel că turiștii pot merge în Grecia doar cu buletinul. Nici restricții interne nu mai sunt pentru turiști. Deocamdată, este păstrată recomandarea ca-n spațiile aglomerate sau închise să fie purtată masca, dar de la 1 iunie va fi eliminată și această ultimă restricție. Și totuși, revine Grecia la atmosfera din 2019? Ministrul grec al Turismului a venit în România să garanteze asta. 

Vacanță în Grecia 2022, condiții de călătorie  Odată cu trecerea doar cu buletinul în Grecia, deja 50% din blocajul de la graniță a fost eliminat, după cum afirmă ministrul grec. ANAT i-a cerut să fie și mai multe ghișee deschise, asta după ce românii au luat cu asalt Makaza încă de la finalul lunii aprilie, când era doar un ghișeu de trecere deschis la graniță, conform comentariilor de pe grupurile de turism. 

Vacanță în Grecia 2022, condiții de călătorie  Astfel, Vasilis Kikilias spune că ”românii au nevoie, pentru a veni în Grecia, doar de bună dispoziție și de pașaport”, subliniind informația transmisă de la începutul lunii, că ”nu mai este nevoie de certificatele digitale, de teste PCR sau rapide, nu este nevoie să fii vaccinat”. Și ceilalți turiști străini se bucură de aceleași condiții, astfel că, indiferent ce mijloc de deplasare veți alege, buletinul va fi de ajuns pentru trecere, reducând din binecunoscutele cozi din ultimii ani. 

Vacanță în Grecia 2022, condiții de călătorie  Ministrul grec a asigurat că ”am decis suplimentarea cu 50% a personalului care deserveşte vămile din nord. Nu spun că nu vor fi deloc cozi şi că nu se va aştepta, dar lucrurile vor sta mult mai bine decât în trecut”.

Vacanță în Grecia 2022, condiții de călătorie  Răspunzând unei întrebări, oficialul a afirmat că turismul reprezintă pentru Grecia 25% din PIB, de aici și preocuparea pentru acest sector extrem de important. În același timp, Vasilis Kikilias a subliniat că așteaptă nu mai puțin de 1 milion de turiști români în Grecia anul acesta, spunând: ”Turiștii români sunt foarte importanți pentru noi”. Din discuțiile cu reprezentanții industriei din România, ministrul a tras concluzia că ”Grecia va fi anul acesta principala destinaţie a românilor în afara ţării voastre”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel