VACANȚĂ în Grecia 2020. Plan CLAR în TURISM. Listă cu țări EXCLUSE, ai căror turiști NU vor fi primiți

Ministrul grec al Turismului, Charis Theocharis, a făcut un plan clar cu privire la redeschiderea sectorului turistic din Grecia. 

Conform prezentării, primite de dcnews.ro, 19 miliarde de euro sunt banii pe care Grecia i-a făcut din turism în 2019, primind 33 de milioane de vizitatori. Impactul este și asupra a 360.000 de angajați din turism. 

Restartarea turismului elen va avea în vedere siguranța pentru angajați, respectul pentru turiști, un sistem de sănătate întărit în destinațiile turistice, suport pentru afacerile din turism. 

Cum se deschide turismul în Grecia

Turismul din Grecia se deschide treptat din 25 mai, începând cu navigația, continuă cu campingurile și hotelurile deschise tot anul, care vor fi disponibile de la 1 iunie. De la 15 iunie, vor fi deschise toate unitățile de cazare, iar zborurile se vor face către aeroportul Eleftherios.

Din 15 iunie, Grecia primește turiști doar din Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Norvegia, Danemarca, Austria, Bulgaria, Serbia, România, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia Herțegovina, Croația, Ungaria, Slovacia, Republica Cehă, confom Greek City Times. 

Listă cu țări EXCLUSE. Turiștii nu vor fi primiți în Grecia

Din 1 iulie, se deschid toate aeroporturile, deci se va da liber la curse charter către insule, ca din 15 iulie să fie făcut următorul pas al relaxării, în funcție și de măsurile care vor rămâne în vigoare.  

De la 1 iulie, nu vor avea acces în Grecia turiști din toate statele. Va fi făcută o LISTĂ cu țări interzise în funcție de caracteristicile epidemiologice din fiecare stat. Astfel, statele care au caracteristici epidemiologice negative vor fi excluse. Anunțul cu privire la statele din care Grecia nu va primi turiști nici din 1 iulie va fi făcut din timp, conform ministrului. 

Vor exista protocoale de igienă pentru toate mijloacele de transport, se vor completa chestionare pe aeroport, de către turiștii care intră în țară. 

Pe fiecare insulă, vor fi amenajate zone speciale de carantină, cu 600 de paturi pentru cazurile COVID-19 pe insule. Se iau măsuri astfel încât timpul de transport al unui caz COVID-19 să nu dureze mai mult de două ore. 

Se au în vedere măsuri economice multiple pentru turism, precum reducerea de TVA, de taxe. Se fac pachete interne pentru greci, precum ”turismul pentru toți”, vouchere de vacanță pentru angajații din sectorul privat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel