Alătură-te comunității!
Vacanţă în Croaţia. Record de turişti în 2017

Industria croată a turismului a înregistrat o creştere istorică în 2017, cu perspective mari şi pentru anul acesta.

Industria croată a turismului a înregistrat o creştere istorică în 2017, când pentru prima dată înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică au ajuns la 102 milioane, o creştere de 12% faţă de 2016, a anunţat, luni, ministrul Turismului, Gari Cappelli, citat de Agerpres.

Conform strategiei turistice a Croaţiei, pragul de 100 de milioane de înnoptări ale turiştilor urma să fie depăşit abia în 2020. Anul trecut, 18,5 milioane de turişti au vizitat Croaţia, un avans de 13% faţă de 2016, iar 16,6 milioane au fost vizitatori străini.

Majoritatea acestora a venit din Germania şi Slovenia, dar s-au înregistrat creşteri ale numărului de turişti din Marea Britanie, SUA, China, Australia. Veniturile din turismul intern şi extern au ajuns anul trecut la aproximativ 11 miliarde de kuna, a afirmat Cappelli.

Acesta se aşteaptă un avans de 5% - 7% al numărului vizitatorilor străini. Principalele destinaţii turistice din Croaţia au fost anul trecut Dubrovnik, Rovinj, Porec, Medulin şi Umag.

Datele statistice oficiale arată că, în primele nouă luni din 2017, Croaţia a înregistrat venituri din turism de aproximativ 9,8 miliarde de dolari, o creştere de 10% comparativ cu perioada similară din 2016.

[citeste si]loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +1    Negative: 0
Flash-mob. Dans popular de Ziua Internațională a Dansului

George Mihail Pârvan / 26 apr, 07:14

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.12