USL se ia în piept cu Occidentul

srs1
srs1

Aceasta este imaginea care s-a creat. O imagine falsa. Pentru care au transpirat din greu mai multi lideri PDL. Si Traian Basescu. Si consilierii sai prezidentiali. Si unii diplomati basisti. Si mai multi ofiteri SIE. Iar aceasta minciuna a fost impachetata frumos si servita pe tava unor lideri occidentali. Care s-au lasat inselati. Unii cu buna stiinta. Si apoi au reactionat urat. Si nedrept. Starnind contrareactii. Un fel de cerc vicios.

 Guvernul condus de Adrian Nastase este cel care a pregatit in totalitate aderarea si integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Nastase a negociat si a incheiat, practic, toate capitolele. Restul a fost o formalitate. Si tot Nastase este cel sub guvernarea caruia s-a produs aderarea Romaniei la NATO. Regimul Traian Basescu a venit atunci cand totul era gata. Iar pasii urmatori i-a facut Guvernul Tariceanu. Cu exceptia capitolului Justitie, administrat ani de zile de Monica Macovei. Si unde avem probleme grave si astazi.

 Cum ar putea sa fie PSD sau PNL ostili integrarii euro-atlantice? Cine a construit si cine a alimentat o asemenea bazaconie? Voi incerca, atat cat imi permite spatiul acestei analize, o explicatie. Este adevarat ca in NATO am intrat inaintea lui Traian Basescu, dar la fel de adevarat este ca, in parteneriat cu Basescu, am devenit partener strategic al Statelor Unite. Ceea ce este o cinste si o onoare pentru Romania si pentru romani. Ratacit in lupta interna impotriva adversarilor sai politici, care l-au suspendat de doua ori, Traian Basescu a incercat si a reusit, prin intermediul ambasadorului Statelor Unite la Bucuresti, sa acrediteze ideea ca cei care ii iau locul ameninta acest parteneriat strategic. Care nu este doar o vorba pe hartie. Si nu se reduce doar la componenta scutului antiracheta de la Deveselu. Si nici doar la sicriele zburatoare achizitionate din America. Si nici macar la drone. Si nici la participarea noastra pe diverse fronturi. Acest parteneriat reprezinta mult mai mult. Despre acest mai mult se va vorbi, in viitor. In plus, pentru ca Excelenta Sa Mark Gitenstein sa fie cat mai convins de pericolul USL, el a si fost ghiftuit in fel si chip de regimul Basescu. Si despre asta se va sti in viitor.

 Traian Basescu, la cateva zile dupa ce a fost ales presedinte, a declarat la BBC ca intentioneaza sa renegocieze capitolele inchise cu Uniunea Europeana. Ceea ce ar fi dinamitat acest parteneriat. Iar acum este, vezi Doamne, marele salvator al relatiei cu UE. Pana la un punct, prin acelasi tip de intoxicari. Dincolo de acest punct, exista o relatie speciala cu Barroso. Prin intermediul lui Mario David. Fost sef de cabinet al lui Barroso, fost ministru in guvernul portughez, vicepresedinte PPE si tutorele Elenei Basescu.

Citește mai multe pe Corect News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel