Unde merg românii în vacanță și pentru business în Europa

Germania este a doua destinație de vacanță și business pentru români, din Europa.

Conform celor mai recente date ale Institutului Federal de Statistică, în anul 2016 Germania a înregistrat peste 880.000 de înnoptari ale turiștilor români și o creștere procentuală de 10,1% față de anul anterior, când s-au înregistrat 801.705 înnoptări.

Având în vedere numărul de turiști cazați pe teritoriul german, România a avut una dintre cele mai mari creșteri față de țările din regiune. Cu o cota de piață de 12%, Germania este pe locul al doilea ca destinație din Europa, pentru turiștii romani.

Regiunea Bavariei (26,7%), Baden-Wruttemberg (19,4%) și Hessen (14,7) se numără printre zonele preferate. Turiștii români preferă sejururile lungi, de peste 4 zile și au un buget zilnic de aproximativ 64 euro. 69% dintre turiștii români în Germania aleg să călătorească cu mașina, însă este în creștere numărul celor ce preferă avionul (19% din totalul turiștilor români în Germania) și autocarul (10%).

[citeste si]

Conform statisticilor, turiștii își planifică din timp vacanțele (57%) și aleg în continuare să își rezerve vacanțele prin intermediul agențiilor de turism (31% din total). În ceea ce privește scopul călătoriei, potrivit unui comunicat de presă, 44% dintre turiștii români își petrec vacanța în Germania în timp ce 29% vin în interes de serviciu. Majoritatea turiștilor care aleg Germania ca destinație turistică fac parte din generația tânără, cu vârste cuprinse între 15-34 de ani (49%). Numărul turiștilor de peste 55 de ani reprezintă 27% din totalul celor care vizitează Germania.

Germania a depășit 80 de milioane de înnoptări în anul 2016

În anul 2016, Germania a continuat trendul de creștere a turismului de incoming, înregistrând un plus de 1,4% comparativ cu anul 2015 și depășind nivelul de 80 de milioare de înnoptări. Europa rămâne cea mai puternică piață - sursa de turiști care aleg să își petreacă vacanțele pe teritoriul german, cu o cotă de piață de 73,7% și o creștere față de anul anterior de 1,9%. Este urmată de SUA (creștere de 2,5%) și continentul asiatic care a înregistrat o ușoară scădere de 1,1%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel