Unde CĂLĂTORIM. Italia, Spania, Marea Britanie, în topul preferințelor românilor

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Românii au început deja să îşi rezerve vacanţele pentru perioada următoare, iar ţările din sudul Europei par a fi favoritele. Cu toate astea, ei se îndreaptă şi spre alte continente. 

În această toamnă mai multe destinații turistice și-au anunțat redeschiderea granițelor pentru turiștii din toată lumea, printre care Thailanda, Mauritius, Israel și SUA (care nu primea turiști din zona Schengen).

În consecință, companiile aeriene anunță deja creșterea numărului de zboruri pentru sezonul de iarnă, acoperind un procent de peste 90% din numărul de zboruri înregistrate în 2019, iar turiștii, inclusiv cei români, își rezervă destinațiile pentru vacanțele viitoare.

Nivelul călătoriilor, aproape de 2019

Chiar dacă dorința românilor de a călători se apropie de nivelul anului 2019, industria aeronautică se confruntă în continuare cu multe anulări și modificări de orar de zbor, fapt ce afectează zilnic sute de pasageri români.

„Ne apropiem cu pași repezi de nivelul călătoriilor din anul 2019, dar ne confruntăm în continuare cu multe dintre provocările pandemice. Una dintre aceste provocări ține de volatilitatea orarului de zbor, astfel că facem față în continuare unui număr mare de schimbări apărute din partea companiilor aeriene”, a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing la Vola.ro.

Principalele destinații externe spre care s-au îndreptat turiștii români în această toamnă Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Franța și Belgia, la care se adaugă și o cerere în creștere pentru destinații mai calde, cum ar fi Egipt, Dubai, Iordania, dar și insulele din sudul Europei precum Tenerife, Madeira, Algarve, scrie Mediafax.

Schiatul, încă sub semnul pandemiei 

În Alpi revine coșmarul iernii fără schiat. În Italia, toate speranțele se îndreaptă spre certificatul verde, în timp ce la nord de Pasul Brenner doar schiorii vaccinați și vindecați vor putea schia, scrie Mediafax. Solzano se află practic în zona galbenă și „pasul către zona portocalie - ceea ce presupune închiderea teleschiurilor - este mic", a subliniat consilierul pentru sănătate din Bolzano, Thomas Widmann, potrivit Agenției ANSA.

Cel de-al patrulea val, a spus el, vine dinspre nord și cu siguranță nu se va opri în Pasul Brenner: „suntem la un pas de deraiere și pentru că în Tirolul de Sud avem un procent scăzut de persoane vaccinate. Proporția celor imunizați este de fapt cu 10% mai mică decât în restul Italiei. În două săptămâni, numărul de cazuri noi a crescut de 15 ori, iar numărul de spitalizări s-a triplat”.

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel