Un weekend cu Muzică de cameră la Ateneu

Viniciu Moroianu
Viniciu Moroianu

Filarmonica George Enescu propune sâmbătă 25 februarie și duminică 26 februarie cinci concerte camerale deosebite. 

Sâmbătă, 25 februarie, la ora 19:00, la Sala Mare, puteţi audia Recitalul de pian susţinut de Viniciu Moroianu.

În program: Johann Sebastian Bach - Fantezia cromatică şi fuga, BWV 903; Ludwig van Beethoven - Sonata în la major, op. 101; Dinu Lipatti - Sonata romantica - p.a.Nocturna în fa diez minor; Robert Schumann - Studii simfonice, op. 13.

Viniciu Moroianu este laureat al concursurilor internaționale de la Paris (1979) și București ("George Enescu", 1991). Are un vast repertoriu pianistic, de la clasici la contemporani și o activitate de concert de peste 900 de apariții scenice, între care recitaluri la Paris, Roma, Berlin, Madrid, München, Veneţia, Graz, San Jose, Palm Beach, Neuchãtel, concerte cu orchestrele filarmonicilor din țară sau în străinătate (Atena, Gorizia, Chișinău, Gabrovo), precum și cu formații camerale la Berlin, Atena, Budapesta, Copenhaga, Bruxelles, Luxemburg, Berna. A fost premiat pentru interpretarea operelor lui Enescu şi Lipatti.

La aceeaşi oră, la Sala Mică sunteţi aşteptaţi la un Recital instrumental, cu  Carole Reuge – flaut şi Aydin Arslan – pian. 

Program: Franz Schubert - Sonata în la minor, D. 385; Gabriel Fauré - Sonata în la major, op. 13, nr. 1; Franz Doppler - Andante şi Rondo pentru două flaute şi pian.

Invitată: Aurelia Mihai

O propunere interesantă pentru cei care iubesc flautul și cărora nu li se oferă prea multe ocazii să își asculte intrumentul preferat într-un recital cameral, este şi programul pe care îl propune Carole Reuge din Elveția acompaniată la pian de de Aydin Arlslan.

Duminică, 26 februarie, la ora 12:00, la Sala Mare, Trio Pro Arte, format din Anda Petrovici – vioară, Marin Cazacu – violoncel, Andrei Licareț – pian, oferă un Concert de prânz.

Veţi putea asculta: Haydn - Zwei Einzelne Klaviertrios: Trio în mi bemol minor, Hoboken XV:31, Jacob s Dream; Beethoven - Trio nr. 4, op. 11; Șostakovici - Trio op. 67, Ierburi de leac

Trioul cu pian PRO ARTE a fost fondat în 1978 de către trei membri excepţionali ai Filarmonicii "George Enescu". Violonista Anda Petrovici, violoncelistul Marin Cazacu şi pianistul Nicolae Licareţ. În aceasta formulă,Trio PRO ARTE a concertat în turnee pe scene din Bulgaria, Franţa, Germania, Italia, Portugalia, Serbia, Spania, Singapore şi a participat frecvent la Festivalul "George Enescu. După dispariția regretatului muzician Nicolae Licareț (2016), Trio PRO ARTE s-a reîntregit apelând la pianistul Andrei Licareț care studiat cu renumiţi profesori printre care Viniciu Moroianu, Dan Dediu (compoziţie) la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Jacques Rouvier la Conservatoarele din Paris şi Berlin, Dmitri Bashkirov la Academia de vară Mozarteum de la Salzburg, Leon Fleisher la Peabody Conservatory din Baltimore. Apariţiile lui Andrei Licareţ în sălile de concert din România şi din străinătate l-au făcut cunoscut publicului şi criticilor de specialitate care au apreciat elogios arta sa şi l-au impus ca un pianist de valoare al generaţiei sale.

 

Felicia Donceanu

 

Tot duminică, la ora 17:00, la Sala Mare, Portret componistic: Felicia Donceanu

Program: Cutia cu surprise. Interpretează: Simona Jidveanu – soprano, Diana Spânu-Dănilă – pian, Maria Amarinei Oțeleanu – violoncel, Ștefania Budd – violoncel

 

Trio Mozaic


Fantasia. Evoluează  Trio Mozaic: Oana Spânu-Vișenescu - vioară, Diana Spânu-Dănilă - pian, Emil Vișenescu - clarinet

Careul de ași cu Trio Mozaic şi  Lucian Gabriel Dănilă - vioară

Culori, flori, fructe, cu All’s Choir, dirijor: Adrian Ionescu

Ierburi de leac. Interpreteazăactorii Anca Sigartău, Mihai Bisericanu, Mihai Gruia Sandu

Retro tango cu All’s Choir, dirijor: Adrian Ionescu

Felicia Donceanu este o compozitoare admirată de public pentru frumuseţea melodică şi rafinamentul gândirii sale musicale, ca și pentru inspiraţia debordantă care o caracterizează în tot ce face. Felicia Donceanu a abordat în cariera sa toate genurile muzicale, inclusiv muzica de scenă, a fost pasionată de sincretismul dintre arte, şi-a scris adesea versurile pentru propriile lucrări, dar a creat şi texte pentru alte pagini vocale de compozitori români. A imaginat scenarii pentru radio şi pentru spectacole muzical-coregrafice, a realizat ilustraţii de cărţi pentru copii. La cei 85 de ani împliniți, Felicia Donceanu este una dintre cele mai interesante și mai luminoase personaje ale istoriei muzicii românești contemporane.

La ora 19:00, la Sala Mică, Recital de muzică contemporană, a violistei Cornelia Petroiu.

Cornelia Petroiu este un muzician rafinat, specializat în interpretarea muzicii contemporane prezentate, cel mai adesea, în viziune interdisciplinară, în care implică teatrul, literatura, artele plastice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel