Un român, printre câștigătorii concursului Sony World Photography 2014

Un fotograf român se numără printre câștigătorii concursului Sony World Photography 2014, una dintre cele mai importante competiţii de fotografie din lume, o imagine realizată de el impunându-se la categoria "Low light" din secţiunea "Open".   

Potrivit theguardian.com, fotografia realizată de românul Vlad Eftenie, intitulată "First snow", s-a impus la categoria "Low light" din secţiunea "Open", la ediția din 2014 a concursului Sony World Photography, unde s-a înregistrat cel mai mare număr de înscrieri în istoria celor șapte ani, 140.000 de imagini realizate de fotografi din 166 de țări. 

Fotografia premiată prezintă o tânără care se află seara, într-o staţie de tramvai, protejându-se cu o umbrelă de primii fulgi de zăpadă din 2013, scrie Mediafax.

Cine este Vlad Eftenie

În vârstă de 35 de ani, Vlad Eftenie este arhitect şi profesor la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, din Capitală, şi spune că profesia şi pasiunea lui se îmbină foarte bine. „Arhitectura este latura raţională, iar fotografia este latură artistică, emoţională. Am descoperit că aceste două laturi se pun foarte bine în valoare şi că funcţionează foarte bine împreună. Una fără cealaltă ar produce un dezechilibru", a declarat acesta pentru gandul.info.

Potrivit laureatului categoriei "Low light", aparatul foto este un instrument care nu ar trebui să lipsească din servieta unui arhitect, aşa cum nu lipseşte nici creionul.

„Prima dată când am pus mâna pe un aparat foto a fost încă din perioada copilăriei. Însă, m-am apucat serios de fotografie acum zece ani. Am fost autodidact în acest domeniu. Deşi există teorie, fotografia este preponderent accesată mai mult prin partea ei practică. Concret, fotografia mai mult se face decât se studiază. Mi-am dat şi un doctorat în acest domeniu", a precizat Vlad Eftenie.

Alți trei români, prezenți pe lista scurtă

Și alți fotografi români au convins juriul prestigiosului concurs de fotografie. Bogdan Ivan (categoria Oameni) şi Roibu Grigore (categoria Panoramă), ambii în secţiunea "Open", şi Iringo Simon (categoria Cultură din secţiunea "Youth") - s-au aflat pe lista scurtă a ediţiei din 2014 a premiilor Sony World Photography, care cuprinde până la zece fotografii.

Unde pot fi admirate fotografiile finaliste și  câștigătoare

Câştigătorii categoriei profesionale şi ai râvnitelor premii L'Iris D'Or/ Sony pentru Fotograful anului vor fi anunţaţi la gala din 20 aprilie, care va avea loc în Londra.

Câştigătorul distincţiei L'Iris D'Or va primi 25.000 de dolari, iar Fotograful anului va primi 5.000 de dolari. De asemenea, toţi câştigătorii vor primi cel mai nou echipament fotografic Sony.

Toate imaginile de pe lista finală vor fi expuse la Somerset House, Londra, între 1 şi 18 mai, ca parte a expoziţiei Premiile Mondiale Sony World Photography, biletele putând fi cumpărate de pe www.worldphoto.org/2014exhibition.

De asemenea, fotografiile câştigătoare vor fi tipărite de Metro Imaging, sponsorul principal al concursului.

Totodată, imaginile finaliste şi câştigătoare vor fi publicate în ediţia din 2014 a volumului Premiile Sony World Photography.

Iată ce alte fotografii au mai fost premiate la Sony World Photography, în cadrul diverselor categorii ale secțiunii Open: 

Travel: Li Chen;

Smile: Alpay Erdem;

People: Arup Ghosh;

Panoramic: Ivan Pedretti;

Nature & Wildlife: Gert van den Bosch;

Enhanced: Kylli Sparre;

Arts & Culture: Valerie Prudon;

Architecture: Holger Schmidtke.

Split Second: Hairul Azizi Harun;

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel