Un peisaj superb din România, inclus în clasamentul CNN al celor mai frumoase locuri din Europa

Munţii Apuseni, România / Foto: Unsplash, Liviu C.
Munţii Apuseni, România / Foto: Unsplash, Liviu C.

Munţii Apuseni ocupă locul 3 în topul celor 17 cele mai frumoase destinaţii de vizitat din Europa, publicat de postul american de televiziune CNN.

Primele două poziţii ideale pentru turismul modern sunt ocupate de Picos de Europa din Spania şi Lofoten Island din Norvegia, urmate de România cu Munţii Apuseni.

Topul CNN 17 cele mai frumoase locuri din Europa:

Picos de Europa, Spania

Conform CNN, locul primului parc naţional al Spaniei, Picos de Europa este unul dintre lanţurile muntoase cele mai trecute cu vederea din vestul Europei. Vârfurile de calcar zimţate şi cheile adânci sunt străbătute de trasee de drumeţii bine marcate, cu peşteri adânci care ademenesc călătorii mai îndrăzneţi. Telecabina vertiginoasă Fuente Dé oferă vederi uriaşe şi acces la trasee excelente de mers pe jos.

Insulele Lofoten, Norvegia

În adâncul Cercului Arctic, Insulele Lofoten din Norvegia sunt o destinaţie de vis pentru pasionaţii şi iubitorii de natură şi cei care preferă aventurile departe de drumurile bătătorite. Vino între mai şi iulie şi soarele nu coboară sub orizont. Vizitează-le în mijlocul iernii şi vei vedea cum pe cerul întunecat dansează aurora boreală. Plajele sunt considerate unele dintre cele mai bune din emisfera nordică pentru surfing. 

Munţii Apuseni, România

Parte a Munţilor Carpaţi de Vest din Transilvania, Apusenii reprezintă vacanţa de vară ideală, cu temperaturi mai răcoroase şi poteci neaglomerate prin păduri străvechi şi stânci de calcar. Urşii bruni şi lupii se plimbă pe aceste dealuri, deşi este nevoie de răbdare şi un ochi atent pentru a le observa. Alpiniştii pot încerca o serie de trasee.

Efes, Turcia

Oraşul antic greco-roman Efes, situat lângă Selçuk, este cel mai complet oraş descoperit în Europa, datorită săpăturilor şi restaurărilor minuţioase.   

Avignon, Franţa

Pentru un oraş cu mai puţin de 100.000 de locuitori, Avignon are o abundenţă incredibilă de atracţii istorice şi culturale. 

Lisabona, Portugalia

Cultura gastronomică a capitalei portugheze a cunoscut o expansiune în ultimii ani, făcând-o o alegere ideală pentru gurmanzi. 

Peninsula Dingle, Irlanda

Peninsula Dingle, din comitatul Kerry, pe coasta de sud-vest a Irlandei, este paradis pentru cei care adoră călătoriile aventuroase.  Muntele Brandon oferă o excursie obositoare, care răsplăteşte plimbările cu vederi asupra Atlanticului şi întregii peninsule.  

Plovdiv, Bulgaria

Hoinărind pe străzile celui de-al doilea oraş ca mărime al Bulgariei, puteţi vedea de la amfiteatrul său roman până la frumoasele clădiri colorate. Oraşul a fost, alături de Matera din Italia, Capitală Culturală Europeană în 2019. Şi un motiv întemeiat pentru a  fi vizitat îl reprezintă şi faptul că este una dintre cele mai vechi aşezări din Europa.  

Pompeii, Italia

De obicei atrage peste 2,5 milioane de vizitatori pe an şi rareori există o perioadă liniştită pentru a vizita Pompeii. Dar asta nu înseamnă că nu merită să-i aloci cât mai mult timp posibil atunci când eşti în sudul Italiei. Oraşul antic perfect conservat, îngropat după erupţia vulcanului Vezuviu din 79 d.Hr., Pompeii este diferit de orice altceva din Europa.  

Atena, Grecia

La un deceniu de la criza financiară a Greciei, atenienii se bucură de viaţă mai mult ca niciodată. Ruinele sale antice sunt o atracţie uriaşă, iar oraşul în sine este unul dintre cele mai fascinante din Europa.  

Salzburg, Austria

Cu Alpii care se profilează peste Cetatea Hohensalzburg din secolul al XI-lea şi o serie de palate şi biserici frumoase, Salzburg este, fără îndoială, cel mai pitoresc oraş din Europa centrală.  

Henne Strand, Danemarca

Henne Strand este un paradis de vacanţă pentru danezii care iubesc să-şi petreacă timpul în aer liber. Dunele oferă multă umbră, în timp ce pădurile din interior au trasee ample pe care să le explorezi.   

Bruges, Belgia

Este foarte uşor să te îndrăgosteşti de Bruges. Străzile sale medievale şi canalele întortocheate au un farmec distinct, în timp ce Markt, piaţa principală a oraşului, este locul perfect pentru a bea o bere belgiană locală şi a privi lumea cum trece.  

Düsseldorf, Germania   

Düsseldorf este un oraş ultramodern ar putea să nu pară cel mai cunoscut oraş din Germania pentru a fi vizitat, dar datorită târgului de artă celebru la nivel internaţional, Art Düsseldorf. a devenit o alegere ideală pentru mulţi călători din Europa.  

Wrocław, Polonia

Cracovia şi Varşovia sunt deja cunoscute, dar Wrocław este un oraş polonez ce merită vizitat datorită arhitecturii sale superbe.

Groningen, Olanda

Tânăr şi modern, Groningen este o alternativă la Amsterdam. Canalele şi clădirile clasice olandeze sunt similare, dar fără valurile de turişti. Bicicleta este regina aici, majoritatea călătoriilor fiind efectuate pe două roţi.  

Cairngorms, Scoţia

Al doilea parc naţional al Scoţiei este considerat drept unul dintre cele mai sălbatice locuri din Marea Britanie. Cairngorms este un refugiu pentru cei care preferă să-şi petreacă viaţa în aer liber, vârfurile Ben Macdui şi Cairn Gorm atrăgând iubitorii de drumeţii pe tot parcursul anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel