UEFA dă startul competiţiei pentru găzduirea EURO 2028. România, printre ţările candidate

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

UEFA deschide procedura de licitație pentru Euro 2028.

UEFA a deschis procedura de licitație pentru Europeanul de fotbal din 2028, iar asociațiile membre au termen până în martie 2022 pentru a-și declara interesul. Gazda va fi anunțată în septembrie 2023. Candidaturile vor fi luat în considerare doar pentru gazdele ce vor putea asigura 10 stadioane.

Cel puțin unul dintre ele necesită o capacitate de minim 60.000 de locuri. Un alt doilea stadion trebuie să aibă minim 50.000 de locuri pentru spectatori, deși se preferă existența a două astfel de locații.

De asemenea, se solicită ca alte patru stadioane să aibă o capacitate de 40.000 de locuri și încă trei să fie de 30.000 de locuri. UEFA a declarat că vor fi permise candidaturi comune, cu condiția ca țările candidate să fie compacte din punct de vedere geografic. Cu toate acestea, organizația nu a garantat calificarea automată în competiție pentru candidaturile comune.

"Pentru a asigura compatibilitatea cu formatul sportiv și comercial al competiției, calificarea automată în competiție a echipei (echipelor) gazdă va fi garantată doar pentru o singură gazdă sau maximum două asociații gazdă comune, așa cum a fost întotdeauna implementat în trecut", se arată într-un comunicat al UEFA.

"În cazul în care există mai mult de două asociații gazdă comune, calificarea automată a tuturor echipelor gazdă nu poate fi garantată și va face obiectul unei decizii care va fi luată împreună cu deciziile privind competiția de calificare."

România, printre candidate

România, Grecia, Bulgaria și Serbia au confirmat deja că vor depune o candidatură comună pentru turneul continental, în plus față de Cupa Mondială din 2030. După ce a pierdut în fața Germaniei drepturile de organizare a ediției din 2024, Federația Turcă de Fotbal a anunțat că va candida pentru ediția din 2028.

Va fi a șasea candidatură a Turciei pentru competiția europeană supremă, după ce în precedentele cinci tentative nu a avut succes. Euro 2028 se va desfășura pe parcursul a 51 de meciuri, la care vor participa 24 de echipe, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel