Ucraina va participa la Eurovision Song Contest 2022 organizat la Torino. Rusia nu

Eurovision 2022
Eurovision 2022

Pacea va fi tema Eurovision Song Contest 2022, programată la Pala Alpitour din Torino în perioada 10-14 mai. Ucraina și-a confirmat prezența la festivalul european de muzică și începe ca un mare favorit în ajun. Casele de pariuri îi acordă câștigătorul cu 33%, urmată de Italia (reprezentată de Mahmood și Blanco) cu 17%.

Producătorul executiv Simona Martorelli a declarat că delegația ucraineană a trimis toate documentele solicitate la timp și va încerca să înregistreze un videoclip, pe care toți participanții trebuie să îl trimită organizatorilor, în cazul în care nu pot juca fizic pe scenă, potrivit Euronews.

Orchestra Kalush va reprezenta Ucraina

Grupul se numește Kalush Orchestra și va interpreta un cântec de leagăn rap „Stefania”. Cântecul încorporează muzică tradițională ucraineană și în versurile piesei există o frază care în acest moment are un sens și mai aparte: „Întotdeauna îmi voi găsi drumul spre casă, chiar dacă toate drumurile sunt distruse”.

Concurenții din partea Ucrainei au fost aleși după excluderea Alinei Pash, concurenta aleasă inițial să reprezinte Ucraina.

Alina Pash a fost forțată să se retragă la insistențele televiziunii publice din Ucraina, UA:PBC, din cauza unei călătorii pe care a făcut-o, în 2015, în Crimeea, un teritoriu anexat de Rusia în 2014.

Cântăreața în vârstă de 28 de ani susține că a așteptat timp de 8 ani șansa de a reprezenta Ucraina la Eurovision, și a fost în culmea fericirii după ce a câștigat selecția națională, Vidbir, cu melodia „Shadows of Forgotten Ancestors”, prin care voia să arate lumii frumusețea culturii ucrainene, potrivit Wow Biz.

Kievul interzice potențialilor săi candidați la Eurovision să intre în competiție dacă au călătorit pe teritoriul anexat în 2014 sau în Rusia.

„Eu o vedeam ca pe o câștigătoare. E păcat de Alina! Eu am rămas uimit când am auzit cum începe acea piesă și cum se termină.Urmăresc fenomenul Eurovision îndeaproape și pe site-uri, și pe forum-uri, nu doar ca fost participant, ci și ca fan.

Nouă ni se pare foarte anapoda că politicul a intrat în Eurovision. Nu e corect, nu e drept și iată că momente spectaculoase sunt descalificate nedrept, sau se retrag concurenții pe cont propriu din motive politice.

Cred că a mai fost o situație în urmă cu 5-6 ani, când a câștigat Ucraina, și a fost o tipă care vorbea în versuri tot despre Crimeea.Deci, dacă te legi de puțină politică, gata! Ori e rău, ori e bine. Politicul prea își bagă piciorușele și uite că poate conta”, a mărturisit Mihai Trăistariu pentru WOWbiz.ro.

Rusia a fost exclusă din concurs imediat după invazia din 25 februarie

Vor fi așadar 40 de delegații (în loc de 41) care vor participa la competiție, câștigată anul trecut de Maneskin și prezentată pe scenă de Laura Pausini, Alessandro Cattelan și Mika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel